Zakrament sprave za naše prvoobhajance

Novice
Povej naprej!

Dan pred prvim svetim obhajilom so bodoči draveljski prvoobhajanci prvič prejeli sveto spoved. Pater Egon je poskrbel, da so si otroci ta dan zagotovo zapomnili. Otroci so na zakrament iz klopi čakali med spokornim bogoslužjem, ki ga je s čudovitimi zvoki kitare popestril Grega Strajnar, z branjem odlomkov Svetega pisma pa sestra Sabina. Pater Egon je otrokom čuteče razkrival skrivnost svete spovedi. Razložil je, da lahko Bogu svobodno povedo vse grehe. Da nas ima Najvišji temu navkljub neizmerno rad. V prispodobi je to orisal tako: Bog je podoben mami, ki se sicer razjezi, ko njen otrok ukrade piškot iz omare, a to nikakor ne omaja njene ljubezni do njega.

Od znancev, ki na Cerkev gledajo od zunaj, večkrat slišimo, da se jim spoved nemalokrat zdi neprijetno opravilo. A v našem primeru je bila spoved čudovito izvedena. K temu so pripomogli trije simpatični patri – Egon, Miran in Primož, svoj čar pa je dodala tudi prisotnost animatork, ki so naše otroke, ki so po opravljeni spovedi prižgali svečko, skrbno in predano vodile in jim med bogoslužjem postregle s prijaznimi besedami, po njem pa jih z igrami animirale v dvorani. 

Spovedovanje naših otrok smo starši lahko spremljali s klopi. Po besedah nekaterih mamic in očkov je bilo to nadvse čudovito, saj so se otroci zaradi navzočnosti staršev čutili še bolj sproščene in varne.

Prva spoved je za nami, zdaj pa smo že v zelo nestrpnem pričakovanju srečanja z Jezusom pri prvem svetem obhajilu!

Andreja in Miran

V soboto, 11. maja, smo šli k sveti spovedi. Pater Egon je začel razlagati priliko o izgubljenem sinu. Ko so prvi otroci začeli odhajati k spovedi, me je bilo strah, vendar sem se pozneje umiril. K spovedi sem odšel k patru Miranu. Najprej sva se pogovarjala o moji šoli, potem pa sem povedal svoje grehe. Pater mi je rekel, naj doma molim za prijatelje, ki jih imam, ker če jih ne bi bilo, bi bil osamljen. Po spovedi sem se počutil sproščenega in vesel sem bil, da sem to opravil. Odšel sem v dvorano, kjer so nas animatorke zabavale z igrami, na koncu pa smo dobili pico, kokakolo in sok. 

David                                                              

 

V soboto 11.5.2019 smo imeli prvo sveto spoved. Zelo sem bil vesel in neučakan. Pater Egon je na kratko razložil priliko o izgubljenem sinu in nas tako pripravil na našo prvo spoved. Pri spovedi sem bil srečen ker mi  Jezus odpušča grehe. Na koncu spovedi sem dobil prižgano čajno svečko, ki sem jo odnesel pred oltar, zmolil pokoro in se zahvali Gospodu. Prvo sveto spoved si bom zapomnil kot zelo lep dogodek.   

Jakov     

                                                                                                                                     

Po tridnevnici je prišla sobota. To je bil dan, ko smo v cerkvi prejeli zakrement svete spovedi. Poleg priznanja grehov sem imel največjo dilemo kateremu duhovniku le te povedati. S tem sem se ukvarjal cel teden. Ko me je kaplan Primož spovedal, sem občutil olajšnje in sem to doma tudi naglas priznal. 

Nejc

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete zvočnemu posnetku spokornega bogoslužja prvoobhajancev.

 

Prejšnji prispevek
Z draveljskimi gasilci smo praznovali god sv. Florijana
Naslednji prispevek
Praznik prvega svetega obhajila