Vabilo na ogled letošnjih draveljskih jaslic za božič 2019

Zvesti obiskovalci draveljskih jaslic se boste še spomnili naše lanskoletne teme – Jezusovega družinskega drevesa. Letošnje jaslice so z lanskimi tesno povezane – začnejo se z Jezusovim prihodom na svet v skromnem hlevčku, točno tam, kjer so se lanske končale, in nadaljujejo pripoved Kristusovega življenja do vnebohoda. Ohranili smo ozko polkrožno obliko, da je lažje slediti kronološkemu zaporedju dogodkov.

Zgodba Jezusovega življenja je vsem dobro poznana. Že stoletja nas navdihuje, nagovarja, spodbuja k razmišljanju in spominjanju. To postavljanje jaslic po eni strani olajša, po drugi pa predstavlja poseben izziv. Kako izbrati ustrezne dogodke, kako jih prikazati, da bi zajeli bistvo skrivnosti božjega učlovečenja in odrešenja? Upamo, da nam je uspelo na naš poseben, draveljski, na trenutke nekoliko nagajiv način.

Vzemite si čas in si jih skrbno oglejte. Dopustite, da luč novorojenega Kristusa razsvetljuje vaša srca in napolni vaša življenja s svetlobo in veseljem. Draveljski jasličarji vam želimo blagoslovljenje praznike!


Besedilo: Urša Andromako

Foto: Tomaž Celarec