Tudi letos se je draveljska mladina udeležila festivala Stična mladih 2015

Vseslovenskega srečanja v Stični, ki je letos potekalo pod geslom Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali,  smo se udeležili tudi mladi iz naše župnije.

Tam so nas toplo sprejeli nasmejani animatorji in nam razdelili knjižice s programom in pesmimi, za spomin na ta dan pa smo dobili tudi zapestnice z napisom: Pogumno in iskreno srce.

Na odru je potekal program za dijake (skeči, petje, animacija), vse okrog odra pa so bile na prireditvenem prostoru  postavljene stojnice različnih katoliških organizacij, kjer so ponujali razne spominke, podobice itn. Ves čas je bila tudi možnost za spoved.

Ko se je program za dijake končal, so se začele delavnice. Vsak si je lahko  izbral eno od mnogih ponujenih in se je udeležil. Delavnice so trajale približno uro in pol.

Po delavnicah je bila sveta maša, ki jo je daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore, somaševali pa so tudi vsi slovenski škofje in veliko število duhovnikov.

Med mašo je bilo čutiti nekaj nepopisnega in lepega… Zares je bilo čutiti, da smo vsi bratje in sestre v Kristusu, kar smo še posebej globoko doživeli  s stiskom rok.

Po blagoslovu je sledil  še zaključni koncert, ki je bil kot pika na i letošnjemu srečanju: skupaj smo peli in se veselili. Ob odhodu smo vsi udeleženci dobili še Bioetični priročnik za mlade in knjižico Hoja za Jezusom.

 

Besedilo: Leonard Vončina

Slike iz facebook strani Stične mladih