Stična mladih 2021

V soboto, 18. septembra 2021, je v cistercijanskem samostanu v Stični potekala že kar 40. Stična mladih.
To je enodnevni festival, srečanje za mlade, stična točka bi rekli, kjer se mladi srečajo skozi različne aktivnosti, začutijo in spoznavajo Boga in njegovo voljo zanje.

Poslanstvo Stične mladih pravijo, da je »prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom«.
Srečanje v sodobni obliki prinaša sporočilo o Kristusu in njegovem evangeliju ter mlade spodbuja, da ga tudi med letom živijo in širijo v svojem lokalnem okolju.

Letošnje geslo se je glasilo: »Utrdi moje korake« iz Psalma 40.

Trdno sem upal v Gospoda,
pa se je sklonil k meni in uslišal moje klicanje.
Potegnil me je iz pogubne jame,
iz blatnega močvirja,
moje noge postavil na skalo,
utrdil moje korake.  (Ps 40, 1-3)

Ustvarjalci Stične mladih so za nas letos že pred začetkom Stične spodbudili, da se utrdimo v naših korakih na različnih življenjskih področjih, za nas so pripravili 40-dnevni Stična izziv #utrdimokorake.
Na njihovi spletni strani lahko najdeš raznolike izzive, ki se navezujejo na šest ključnih področij: telo, duša, duh, odnosi, skupnost in kreativnost. 

Prav tako so pripravili pester program na samem dogodku, ki je letos potekal malenkost drugače, a še vseeno polno navzočnosti Svetega Duha.
Po uvodnem delu z glasbo smo letos začeli s sveto mašo, ki jo je daroval mariborski nadškof Cvikl. Nadškof je v pridigi dejal, da je Stična mladih že od samega začetka (1981) kraj utrjevanja novih prijateljstev in kraj srečevanja z Bogom po zakramentu sprave, po molitvi, predvsem pa pri sveti maši. “… Tu se Cerkev na Slovenskem predstavi kot mlada, polna idej in izzivov za jutri.” je dodal nadškof Cvikl.

V popoldanskem času so se odvile številne delavnice, potekal pa je tudi športni turnir. Tekom dneva so imeli udeleženci priložnost za adoracijo, sveto spoved in druženje ob raznih stojnicah, kjer so spoznavali razne načine, kako delovati in služiti Kristusu tekom leta.

Festival se je zaključil z večernim slavilnim koncertom, na katerem so za nepozabno vzdušje poskrbeli skupina Svetnik, Abend in seveda Stična bend z zborom in orkestrom.

Ujemite nekaj vzdušja naših mladih iz letošnje Stične…