SREČANJE MAGIS

Sočasno s svetovnim dnevom mladih v Braziliji jezuiti iz srednje in vzhodne Evrope na Slovaškem pripravljajo srečanje mladih Magis 2013. Srečanje bo potekalo od sobote, 20. julija, do nedelje, 28. julija in je namenjeno mladim med 18 in 35 letom. Cena je 50 evrov (brez stroškov prevoza).

Program ima dva dela:
– Od 20. do 25. julija se bodo mladi preizkušali na različnih področjih: potovalnem, ekološkem, socialnem, ustvarjalno-umetniškem (pisanje ikon), umetniško-duhovnem (duhovni plesi) ter v romanju v uboštvu. Večina teh »eksperimentov« se bo odvijala po različnih krajih Slovaške.
– Od 25. in 28. se bodo vse skupine zbrale v mestu Ružomberok, kjer bo skupen festival, ki so bo nadaljeval z t.im. »regionalnim srečanjem Svetovnega dneva mladih«, ki ga organizira cerkev na Slovaškem (nekakšna slovaška različica Stične).

Prijave na srečanje zbirajo člani župnijske ekipe in sicer do petka, 24. maja. Ob prijavI je potrebno plačati 50 evrov. V zadnjem tednu meseca maja bodo potekale še elektronske prijave in takrat bo potrebno izbrati tudi “eksperiment” za prvi del Magisa (od 20. do 25. julija). Predstavitev eksperimentov je na voljo na tej povezavi (naprej se premikaš s pomočjo puščice na dnu strani), v nekoliko bolj pregledni obliki pa tudi tukaj.