Sprejem novih ministrantov

Novice
Povej naprej!

Na prvo adventno nedeljo so se nam pridružili štirje: Andrej, Martin, Oskar in Rožle Job. Kot ministrantskemu voditelju mi ta dogodek veliko pomeni, saj s tem ohranjamo, dograjujemo in obnavljamo skupnost Draveljskih ministrantov. S tem na mlajše prenašamo tudi ministrantsko izročilo naše župnije. V skupino je vedno lepo dobiti nove, ministriranja željene, ministrante. Ob tem dogodku se nas je zbralo tudi zelo lepo število starejših strežnikov. Zelo lepo je bilo videti, da kljub težkim razmeram preteklega leta naše vrste še zdaleč niso zdesetkane.

Janez Nagode, ministrantski voditelj


Vtisi novih ministrantov:

Sem Martin in obiskujem 7. razred. V prostem času rad sestavljam lego kocke, igram igrice in plavam.

Ministrant sem postal, da bi bil še na poseben način bližje Bogu in pomagal duhovnikom.

Med sprejemom mi je bilo zanimivo to, ker sem lahko prvič uradno kot ministrant bil udeležen pri Sv. maši z umivanjem rok patru Egonu. Maša je bila slavnostna, vesel sem bil da so bili poleg staršev prisotni tudi sorodniki. Posebno sem se razveselil prejetega darila od patra Egona, ki so mi ga izročili veliki ministranti in mi tudi čestitali. Zelo sem vesel, da da sem bil sprejet med ministrante pod vodenjem patra Egona.

 

Sem Rožle Job in hodim v 3. razred OŠ Alojzija Šuštarja. V prostem času rad igram nogomet in se igram s sestrama. Treniram balet, košarko in plavanje. Sem volčič v Krdelu košatih repkov, v draveljski župniji pa obiskujem tudi verouk. Učim se francoščino. Rad bi igral kitaro. Navijam za Real Madrid.

Ministrant sem postal, ker bi rad na ta način služil Bogu. Ministriranje sem pogrešal (včasih sem bil ministrant v Trnovem).

Med sprejemom mi je bilo vse lepo. Hvaležen sem za nove prijatelje. Hvala tudi za darilo. Obljubim, da se bom potrudil po svojih najboljših močeh.

 

Moje ime je Andrej, hodim v 3.razred OŠ Koseze. V prostem času rad igram košarko,nogomet in berem stripe.

Za ministriranje sem se odločil,ker mi je zanimivo sodelovati in pomagati duhovnikom pri oltarju.

Pri današnjem sprejemu mi je bilo lepo, ko sem bil poklican in sem stopil pred oltar. Bilo mi je zelo slovesno.


Prejšnji prispevek
Prva adventna nedelja, nedelja Karitas
Naslednji prispevek
Nov župnijski pastoralni svet