Romarski shod na Veliki šmaren z zlatomašnikoma

Povej naprej!

Zadonele so orgle, oglasila se je pesem

BODI NAM POZDRAVLJENA O NEBES KRALJICA…..

Letošnji romarski shod na Veliki šmaren je bil še posebej slovesen, saj sta imela jezuitska zlatomašnika, p. Stanko Rozman in p. Lojze Markelj ponovitev zlate maše. Romarski shod je vodil p. Stanko Rozman, misijonar v Afriki. Z zlatomašnikoma so somaševali še: p. Miran Žvanut, p. Janez Perčič, p. Janez Poljanšek, p. Primož Jakop in p. Marko Pavlič.

Uvodoma je nečakinja p. Stanka, gospa Ana Gradišar, lepo predstavila življenjsko pot, oz. zgodbo p. Stanka. V tej predstavitvi njegovega življenja smo dobili potrditev, da ga je Bog res izbral za misijonarja. Njegov karakter in energija, ki jo izžareva dajeta slutiti, da je svoje poslanstvo vzel zelo resno in z navdušenjem misijonaril v Afriki.

V pridigi je p. Stanko Rozman zelo poudaril, da je treba trpljenje sprejeti, se ga tudi veseliti, saj se je tudi Jezus veselil, da nas je s trpljenjem lahko odrešil. (pridigo je težko v celoti ponoviti, zato si jo lahko poslušate).


Njegovo sporočilo v pridigi, da se je treba tudi veseliti, je izrazil tako, da je želel, da skupaj zapojemo Marija skoz življenje, voditi srečo znaš, ti pelji skoz veselje, življenja čolnič naš. In res vsa cerkev je zapela.

Nabirka pri sv. maši je bila v celoti namenjena za Afriko, saj p. Stanko skupaj s provincialom p. Miranom Žvanutom odhaja za mesec dni v Afriko, v kraje kjer je misijonaril.

Ob odhodu iz cerkve, smo p. Stanka vsi pozdravili s stiskom rok in iskreno željo, da ostane zdrav, da bi se med ljudmi, za katere se je žrtvoval, dobro počutil in se srečno vrnil nazaj v Dravlje.

Prenos svete maše:

Besedilo: Marija Šterbenc

Video: Marko Medvešek

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Praznovanje godu svetega Ignacija Lojolskega
Naslednji prispevek
Romarji pri svetem Roku v Dravljah