Prvo sveto obhajilo 2023

Na praznovanje PRVEGA SVETEGA OBHAJILA, v soboto 20.5, je bilo videti in čutiti, otroke z pričakovanja polnim obrazom, da bodo prvič v življenju pod podobo kruha prejeli Jezusa, prav tako veliko lepih besed in prelepega petja.
Otroško veselje ob tej sveti maši je kar obsijalo naša srca. Kako so Jezusa kot dobrega prijatelja sprejeli v svoje srce, kot da bi jih nekdo od znotraj objel in jim podaril mir in blagoslov.
Našim prvoobhajancem, ki so včeraj prvič pristopili k svetemu obhajilu in prejeli Jezusa v svoja srca, iskreno čestitamo in jim želimo, da bi s takim veseljem vse življenje prihajali k svetim mašam in jih doživljali ne samo kot opazovalci, ampak kot pravi Jezusovi učenci.

Ob tej priložnosti se še enkrat več ZAHVALJUJEM župnijski ekipi, župniku p. Primožu, kaplanu p. Marku za vso pomoč pri delu, še posebej med vsemi sestanki, srečanji ter seveda pri prvem spovedovanju in obhajilu otrok.
HVALA tudi vsem animatorjem, ki so mi priskočili na pomoč pri velikih dogodkih.
HVALA vsem staršem za celoletno podporo, lepe in spodbudne besede ter vso pomoč, ki ste jo prispevali k pripravi vseh dogodkov.
HVALA seveda vam dragi in čudoviti prvoobhajanci, veroučno leto je bilo zares zabavno, vsako uro ste me nasmejali mi vlivali nove energije in sem vam res hvaležna in Bogu, da smo skupaj preživeli res lepo veroučno leto.

 

VTISI iz PRVEGA SVETEGA OBHAJILA:

Iskreno sva hvaležna, da nas je župnija tako lepo sprejela, da se je naš otrok počutil vrednega in sprejetega. Srčnost in povezanost vaše župnije se odraža na vsakem koraku in milina obreda sv. obhajila letos je bila živ dokaz, da je Jezus bil še kako prisoten v naši sredi. Ganjena in iskreno hvaležna bova nosila ta dan v sebi in iskrice v očeh najinega otroka so bile še kako iskrene in pričujoče…”
Hvala Vam, draga Katja ter vsem, ki so bili vidno in nevidno vpleteni to leto v pripravo na sveto obhajilo, se iskreno zahvaljujeva…”

Hvala Jezus za vso mojo družino, zelo rad te imam. Hvala da smo zdravi in veseli, HVALA. – Bine Ortar

Najprej je bila maša. Pri maši smo bili oblečeni v bele obleke, ki so pri vratu špikale, a bile zelo dolge.
Ko je bil špalir, sem bila v paru z Adriano, potem so nas pa ves čas med mašo slikali. Okoli vratu sem imela velik križ, ki je bil pripet na mehko vrvico. Na obleko sem imela pritrjen šopek umetnih in pravih rož. Potem sem prvič prejela sveto obhajilo. Zmolila sem 2x Slava očetu. Na koncu je bila pesem Ti si moja gospa. – Kaja Koman  

 Pridiga p. Marka:

Prenos celotne slovesnosti svetega prvega obhajila