Priložnostna poštna znamka in razglednice

Tudi tako smo zaznamovali župnijsko okroglo obletnico, ki jo povezujejo zvonovi sv. Roka. Osrednji dogodek našega praznovanja bo blagoslov treh novih zvonov (zvona Kristusovega učlovečenja, zvona Marijinega vnebovzetja in zvona Svete družine) ter obnovljenega zvona sv. Roka.

Prav zvonovi imajo osrednje mesto na znamkah. Na priložnostni znamki sta v barvah slovenske zastave upodobljeni silhueti Rokove cerkve in »nove« cerkve Kristusovega učlovečenja – župnijski logotip – v zavetju zvona.

Levi del razglednice je črno bela zgodovinska podoba Rokovo cerkve, desni del pa je barvna fotografija Rokove cerkve iz podobne perspektive današnjega časa, ko je že stala nova cerkev Kristusovega učlovečenja (žegnanje pri svetem Roku okrog leta 1835 in današnji Rokov sejem; cerkev svetega Roka pred letom 1960, ko je bila pred cerkvijo še njiva, ob dežju pa je stala voda; in leta 1980, ko je bil pred cerkvijo elektro transformator). 

Omejena izdaja priložnostnih znamk kot tudi razglednic s podobami iz naše župnije bo od 21. avgusta na voljo v župnijski pisarni. Poštne znamke so izdane v dveh različicah: pokončna in položna in sicer v vrednosti »A«.

 

Znamke in razglednice niso naprodaj, lahko pa zanje pustite prostovoljni dar, ki ga bomo porabili za poplačilo stroškov v zvezi z nabavo novih zvonov. Strošek razglednice z znamko je 2,50 €, kuverte z znamko in logotipom župnije Dravlje pa 2,00 €.

Lepo vabljeni k nabavi jubilejnih znamk in draveljskih razglednic! Lahko so spomin na letošnje skupno praznovanje. Lahko so pozornost – »nepričakovani dar«, ki ga pošljete nekdanjim župljanom, Draveljcem, sorodnikom, prijateljem, osamljenim. Lahko so pričevanje Kristusovega učlovečenja.

Naj pesem novih zvonov tudi z vašim darom zveni blizu in daleč!