Predstavitev letošnjih birmancev

Manj kot mesec dni nas loči od sobote, 13. maja, ko bo 38 birmancev iz naše župnije prejelo od letošnjega birmovalca, msgr. Antona Jamnika, potrditev darov Svetega Duha. V tem času jih čaka najprej preverjanje, koliko verskega znanja so osvojili v osmih letih obiskovanja verouka, pred birmo pa še devetdnevnica in srečanje škofa Jamnika z njimi, starši ni botri.

Ker bo torej čas do birme zanje še posebej izzivalen, je prav, da jih kot župnija še posebej podpremo s svojo molitvijo. V ta namen v cerkvi visi plakat z njihovimi imeni in portreti, pod katerim je košara z listki, na kateri so imena birmancev.

Vsi župljani smo povabljeni, da se ob košari čim večkrat ustavimo, vzamemo iz nje kakšen listek, po potrebi poiščemo na plakatu tudi obraz birmanca, katerega ime smo dobili na listku, potem pa zanj ali zanjo zmolimo, kar nam srce narekuje.

Da ne bi ostalo samo pri fotografijah na plakatu, pa so se nam pri družinski maši ob 10.00 birmanci pokazali tudi v živo. Med homilijo sem jih povabil, da so stopili pred oltar in se pokazali občestvu. Za marsikoga od njih je v teh nerodnih letih to že velik korak, mi pa le molimo zanje, da odprejo svoja srca za “duha moči, ljubezni in razumnosti” (2Tim 1,/).

Evangelij na nedeljo Božjega usmiljenja in pridiga s predstavitvijo letošnjih birmacev župnika p. Primoža:

Foto in video: Marko Medvešek