Praznovanje z zakonskimi jubilanti

Danes smo praznovali zahvalno nedeljo. V življenju se vrstijo najrazličnejši dogodki- tako veseli, kot tudi težki. Včasih radi rečemo- »je že za nekaj dobro, da je bilo tako«. Ampak, da to spoznamo, je potreben notranji uvid. Gre za duhovno držo, ko v zaupanju v Božjo ljubezen lahko tudi preizkušnje sprejmemo kot dar. Dar za našo notranjo rast.

Zahvalni dan je bil zelo slovesen. Naš gospod župnik, pater Miran, je bogoslužje obarval praznično tudi s povabilom, da se zakonci , ki letos obhajamo okrogle obletnice poroke (5, 10, 30, 45, 55 in 60) predstavimo župnijskemu občestvu. Saj ponavadi v krogu družine praznujemo obletnice poroke, vendar je prav, da praznujemo tudi v župnijski skupnosti – saj je poroka zaveza dveh pred pričami, katere del predstavlja prav krščansko občestvo.

Na skupni poti ni vedno enostavno, odnos je treba negovati, znati odpuščati in prositi za odpuščanje, je treba vztrajati »na dolge proge«, saj imamo skupni cilj – življenje v Bogu, ki se razodeva po odnosih med nami.

Vsak par je v dar iz rok p. Mirana prejel vrtnico, ki v svoji lepoti spominja na poročni dan. Poudaril pa je tudi, da naj bomo vztrajni v iskanju dobrega in lepega med nami.

Za zvrhano mero prazničnosti pa so poskrbeli glasbeniki skupine Tvoj glas in Anže Selko na citrah.

Vsi slavljenci smo bili globoko ganjeni  in iskreno hvaležni vsem, ki ste nam pripravili tako lepo srečanje.

 

Letošnji jubilanti so:

Nina in Jani Danijel, 5 let

Katja in Marko Tušek, 10 let

Petra in Uroš Zagožen, 10 let

Monika in Tadej Cvirn, 30 let

Simona in Darko Selko, 30 let

Andreja in Vinko Žnidaršič, 30 let

Darja in Stanko Silan, 30 let

Bojana in Franc Potočnik, 45 let

Veronika in Karol Repulus, 45 let

Zofija in Anton Rupar, 55 let

Anica in Franc Černivec, 60 let

 

Besedilo: Darja Silan

Foto: Tomaž Celarec