PRAZNIK SVETE BIRME V NAŠI ŽUPNIJI

V soboto, 18. maja, ob 16.00, bo v naši župniji potekal praznik svete birme, ko bo 40 kandidatov in kandidatk 8 razreda ter ena odrasla oseba prejelo zakrament birme.

Tukaj je nekaj podatkov v zvezi z birmo, ki bi vas kot župljane utegnili zanimati:

Birmanska devetdnevnica se bo začela v četrtek, 9. maja, ob 19.00, in trajala do birmanskega dne. V tem času smo kot župnija še na poseben način vabljeni k molitvi za naše birmance.

Spovedovanje za birmance bo v torek, 14. maja, od 17.00 do 19.00 v cerkvi. Lahko pridete ob kateri koli uri v tem času.

Srečanje birmancev s prelatom Antonom Slabetom bo v sredo, 15. maja, ob 18.00, v cerkvi. Poleg birmancev bodo prisotni tudi starši in botri, vabljena pa seveda vsa ostala župnija. Med sveto mašo, ki bo sledila srečanju, bo g. prelat spovedoval starše in botre, ki bi si to želeli.

Datum sv. birme bo sobota, 18. maj, ob 16.00, potekala pa bo v novi draveljski cerkvi. Birmovalec bo sam apostolski nuncij (papežev odposlanec) v Sloveniji dr. Juliusz Janusz.


Birmance priporočamo v molitev; še posebej v času devetdnevnice in na sam birmanski dan.


 

Apostolski nuncij dr. Juliusz Janusz

Nadškof Juliusz Janusz se je rodil 17. marca 1944 v Łyczani na Poljskem. V duhovnika krakovske nadškofije je bil posvečen 19. marca 1967. Po diplomi iz kanonskega prava na Papeški cerkveni akademiji (Pontificia Accademia Ecclesiastica) leta 1973 je vstopil v diplomatsko službo Svetega sedeža. Služboval je na papeških nunciaturah na Tajskem, v Skandinaviji, Nemčiji, Braziliji, na Nizozemski in Madžarskem. Za odpravnika poslov na Kitajskem je bil imenovan 25. avgusta 1992, za naslovnega nadškofa mesta Caorle in apostolskega nuncija v Ruandi pa 25. marca 1995. Škofov-sko posvečenje je prejel 8. maja 1995 ter si za škofovsko geslo izbral besede apostola Pavla Ljubezen vse prenaša – Amor omnia sustinet (1 Kor 13,7). Za apostolskega nuncija v Mozambiku je bil imeno-van 26. septembra 1998, za apostolskega nuncija na Madžarskem pa 9. aprila 2003.

Papež Benedikt XVI. je nadškofa Janusza za apostolskega nuncija v Republiki Sloveniji s funkcijo apostolskega delegata na Kosovu imenoval 10. februarja 2011.

Nadškof Juliusz Janusz poleg poljskega jezika govori še angleško, francosko, italijansko, kitajsko, madžarsko, nemško, nizozemsko, portugalsko, rusko in špansko.