PETKOV POSTNI DAR 2013

Na pobudo slovenske Karitas vas tudi letos vabimo, da pomagate nositi križe številnih ljudi v stiski z akcijo Petkov postni dar. Ko se odpovemo nepotrebnim stvarem, obilni hrani in preživimo dan resnično skromno, lahko privarčevani znesek darujemo za potrebne pomoči.


Na pobudo katehetov v naši župniji bomo v postnem času izvedli konkretno akcijo nakupa nekaj stvari za družino iz naše župnije, ki je v stiski. Pri tem bo posrednik župnijska Karitas, ki ji zaupamo, da bo našla pravo družino in predlagala nakup pravih stvari. Zbiranje denarja bo ločeno: za eno potrebno stvar, ki bo navezana na pomoč staršem, bomo zbirali odrasli, za drugo potrebno stvar, navezano na otroke, pa otroci. Skrinjici sta pripravljeni ob steni pri mizici za darove in vanju lahko kadarkoli vržete svoj prispevek


(dopoljeno v sredo, 20. februarja)

Zdaj že vemo, za kaj bomo zbirali in koliko bo to stalo. Kot že rečeno, bo zbiranje ločeno za otroke in odrasle. Odrasli bomo družini kupili pralni stroj in v ta namen zbrali  600 evrov, otroci pa bodo zbrali denar za čevlje za otroke iste družine in bodo zbrali 200 evrov. Lahko seveda naberemo tudi več, če bomo imeli voljo. Kar se bo nabralo več od vrednosti navedenih predmetov, bomo dali župnijski Karitas za Petkov postni dar zato bosta akciji združeni. Skrinjica za Petkov postni dar bo tako ista kot tista za nakup pralnega stroja. Merilnika ob skrinjicah bosta  iz tedna v teden povedala, koliko smo nabrali. 


 

Več o Petkovem postnem daru.