Pasijon na cvetno nedeljo

Pripravljati smo se začeli že v soboto, ko smo dopoldan na Trgu papeža Janeza Pavla II. z otroki izdelovali butarice, animatorji pa so izdelali svojo več metrov veliko butaro.

Pri vseh svetih mašah cvetne nedelje smo blagoslovili butare, oljke in drugo zelenje. Prav posebej slovesno je bilo pri družinski sveti maši, ko je blagoslov potekal zunaj, na trgu sv. Roka. Po blagoslovu in branju evangeljskega odlomka smo v procesiji vstopili v cerkev. Po maši je potekalo tradicionalno ocenjevanje butar. Tudi letos so bile podeljene nagrade za najvišjo, za najbolj okrašeno in za najlepšo butaro ter za razred, ki je prinesel največ butar.

Za letošnjo cvetno nedeljo pa je p. Jože Poljanšek s svojo dramsko skupino pripravil še Pasijon iz Evangelija po Luku. Odigrali so ga v razširjeni zasedbi, saj so nastopali otroci, mladi in tudi starejši. Svoje vloge so dobil tudi p. Primož, p. Mio in p. Marjan. Pri dveh mašah so obogatili bogoslužje in nam na poseben in doživet način prikazali Jezusovo trpljenje.

 

Besedilo in foto: Tomaž Celarec

Video: Jože Strajnar