p. Jože Poljanšek, duhovni pomočnik v Dravljah

P. Jože svojo službo uradno nastopi 1. septembra. V nedeljo, 6. septembra bomo p. Jožeta sprejeli medse pri družinski sveti maši ob 10. uri.

Pater Jože se je rodil 12. marca leta 1963 v Ljubljani, v zgradbi, kjer je danes jezuitski dom duhovnih vaj. Odraščal je v Srednji vasi v Tuhinjski dolini s šestimi brati in eno sestro. Ima brata jezuita p. Janeza Poljanška. Prihaja iz glasbene družine. Njegovi bratje so poznani po narodno zabavni glasbi pod imenom Ansambel bratov Poljanšek.

Leta 1987 je p. Jože v Mariboru vstopil k jezuitom. Po dveh letih noviciata je študiral filozofijo na Teološki fakulteti v Ljubljani. Sledila je jezuitska praksa v župniji sv. Jakoba v Ljubljani in v Centru Aletti v Rimu. Teologijo je študiral v Neaplju in bil v Dravljah na praznik sv. Ignacija leta 1997 posvečen v duhovnika. V župniji sv. Magdalene v Mariboru je deloval kot kaplan potem pa odšel v Rim na podiplomski študij misijologije. Po vrnitvi iz Rima, je bil tri leta kaplan pri sv. Magdaleni v Mariboru, leta 2008 pa imenovan za župnika. Pater Jože Poljanšek ima veliko talentov: je glasbenik, slikar in odličen drsalec na ledu. Verjamemo, da so Dravlje pravi kraj, kjer bo p. Jože svoje talente lahko s pridom uporabil.

Pater Jože, dobrodošel v Dravljah!