Oratorij 2017

Dragi otroci, spoštovani starši!

Poletne počitnice so se že skoraj začele in s tem se približuje tudi dolgo pričakovani oratorij. Ta bo letos potekal od ponedeljka, 21. 8., do sobote, 26. 8. 2017, v prostorih župnišča in draveljske cerkve.

Oratorij je namenjen otrokom od 5. do 13. leta starosti.

Naslov vseslovanskega oratorija je letos »DOTIK NEBES«, dogajanje celotnega tedna pa bo povezano z Marijo. Z animatorji že načrtujemo zanimiv in peter program ter upamo, da se nam boste tudi letos pridružili v čim večjem številu.

Tukaj je še nekaj informacij pred prijavo otrok na oratorij:

-Čas: program oratorij poteka med 9. in 16. uro. Zjutraj in popoldne bo tudi možnost varstva.

-Izlet: Tekom oratorija se bomo en dan podali na izlet. Več podrobnosti bo znanih naknadno.

Prespana noč:  Če nam bo vreme naklonjeno, bomo tudi letos organizirali spanje na oratoriju, in sicer v noči iz četrtka na petek.

Kosilo: Ker smo do sedaj imeli dobre izkušnje, bomo tudi letos  vse zainteresirane prosili, če nam lahko pomagate pri pripravi toplega obroka za otroke in animatorje.

Zaključna sv. maša bo v soboto , 26. 8. 2017, v popoldanskih urah.

Otroci  potrebujejo udobna oblačila za hojo, tek in igre ter veliko dobre volje.

Prispevek: Pri takem poletnem projektu s približno 100 udeleženci in 30 animatorji je stroškov na otroka za okrog 25 EUR, koliko boste prispevali vi, pa je vaša odločitev; vsakega daru bomo veseli.

Material: Če boste doma opazili kaj takega, kar ne potrebujete več, nam pa bi prišlo prav (npr. papir, flomastri, barvice, karton, tulci, volna …), bomo veseli, če to prinesete v župnišče.

Oratorisjki dan s starši: tako kot lani bomo tudi letos soboto namenili oratorijskemu dnevu. Namenjen bo celi družini – tako otrokom kot tudi staršem. Pripravili bomo igre, katehezo, zaključili pa bomo s sveto mašo in druženjem. Prosimo vas, da na prijavnico zapišete, koliko staršev se bo udeležilo oratorijskega dne.

VEČ INFORMACIJ pa lahko dobite na oratorij.dravlje@gmail.com.

Prijave so možne do 2. 8. na tej povezavi:

– prijavnica oratorij 2017