Oktober – mesec rožnega venca

Mesec oktober, ki je mesec rožnega venca, bomo začeli v četrtek, 1. 10., ko bomo z otroki in ostalimi izdelovali rožne vence s perlicami. Zbrali se bomo ob 17.30 pri župnišču, ob 19. uri pa se udeležili še svete maše v novi cerkvi. Tam bomo zmolili eno desetko rožnega venca, izdelane vence pa bo blagoslovil duhovnik po sveti maši. 

Vsi župljani, še posebej pa otroci in družine, smo povabljeni, da se vsak dan združimo v molitvi rožnega venca (ali ene desetke) za določen namen. Vsak od namenov bo na kratko razložen pri nedeljskih svetih mašah.

Nameni bojo:

1.-4. 10.: za župnikovo zdravje

5.-11. 10.: za vse, ki so brez doma in strehe nad glavo

12.-18. 10.: za učitelje, vzgojitelje in katehete

19.-25. 10.: za prvoobhajance in birmance ter njihove botre in starše

26.-31. 10.: za nove duhovne poklice

Vsi otroci bojo pri verouku dobili list, na katerem bo razložena molitev rožnega venca, zraven pa bojo datumi – vsakič, ko bo družina molila rožni venec, bo otrok na listu označil tisti datum. List prilepijo oz. vstavijo v zvezek in ga vsak teden pokažejo katehetu pri verouku.

Pred nedeljskima svetima mašama ob 8.30 in 10.00 bomo molili 1 desetko rožnega venca. Pred 10. maši so povabljeni vsi otroci v prvo vrsto, da bomo skupaj zmolili ter nato vsak teden sestavljali velik rožni venec na panoju za oltarjem.