Obisk kipa Fatimske Marije Romarice v Dravljah

 Slovesni sprejem kipa je bil na Brezjah v četrtek, 12. maja, zvečer.

Tako v letu 2016  poleg juibeleja usmiljenja v Cerkvi na Slovenskem praznujemo še prihod milostnega kipa Marije Romarice iz Fatime. Dva dosedanja prihoda v Slovenijo, leta 1997 in 2008, sta prinesla zelo dobre dušnopastirske sadove.

Kip Fatimske Marije Romarice bomo v naši župniji gostili v petek, 1. julija od 13:30 do 16:00.

Daljno pripravo na sprejem Fatimske Marije Romarice smo v Dravljah že imeli skozi ves mesec maj, ko smo brali šmarnice o Fatimski Mariji.

V bližnjih dneh  priprave na sprejem Fatimske Marije Romarice pa smo povabljeni, da se na dogodek pripravimo z molitvijo, postom in dobrimi deli. V molitvi se izročajmo Mariji, da nas sprejme v svoje materinsko varstvo in nas vse vodi k svojemu sinu Jezusu. Potrudimo se, da bomo v tem letu usmiljenja še posebej prosili za vztrajnost pri spolnjevanju Jezusove zapovedi ljubezni do Boga in do bližnjega, da bomo spolnjevali Božje in cerkvene zapovedi ter se ravnali po nauku cerkvenega učiteljstva pod vodstvom Petrovega naslednika.

PROGRAM sprejema Fatimske Marije Romarice

Ob 13.30 se zberemo pred cerkvijo na trgu sv. Roka, kamor nas bo vabilo pritrkovanje draveljskih zvonov;

Kombi z Marijo Romarico se bo ustavil na začetku drevoreda, vzporedno z Rokovo cerkvijo, kjer ga pričakajo štirje možje, ki bodo kip prevzeli in ga prenesli na trg sv. Roka, na za to pripravljen prostor;

Na trgu sv. Roka bomo opravili pozdravne molitve in srečanje z Marijo Romarico nadaljevali v novi cerkvi;

V cerkvi sledi namestitev kipa pred oltar, blagoslov, petje Fatimske pesmi in drugih Marijinih pesmi, pozdravi vernikov, izpostavitev Najsvetejšega, litanije Matere Božje in posvetilna molitev.

V času do sv. maše bo priložnost, da  v tišini Marijo pozdravimo osebno, se ji posvetimo z osebno posvetilno molitvijo, z dotikom roke, s poklekom ali priklonom.

Ob 14.30  bo sv. maša;

Po sv. maši molitev rožnega venca, petje Marijinih pesmi in še priložnost, da Marijo osebno pozdravimo.

Ob kipu bo nameščena posebna »škatlica« v katero boste lahko oddali svoje prošnje, za katere želite, da jih Marija vzame s seboj v Fatimo.

Ob 15.45 bodo nosilci kipa, skupaj z duhovnikom in ministranti kip pospremili do kombija, s katerim se bo kip Marije Romarice odpeljal v župnijo Ježica.