Letošnje Draveljske jaslice končujejo zadnji akt trodelne slike zgodbe o odrešenju človeštva, kot jo prinaša Sveto pismo. Jaslice z naslovom »Pojdite in naredite vse narode za moje učence« govorijo o širitvi in učenju Jezusovega nauka v zgodovini človeštva do danes.
Spremlja čas apostolov, prvih kristjanov in tudi mučencev, ki so trpeli za resnico, ki nas jo uči Jezus. Pa potem do dovoljenja krščanske vere, ureditve zakonov Cerkve in njene strukture s papežem na čelu. Sprehodimo se tudi mimo ustanovitve prvih samostanov in v temnejše čase, križarske pohode in delitev cerkve.
Končamo s sklenjenim krogom predstavnikov nekaterih redov in pa nesebičnih misijonarjev, ki širijo krščansko vero na tudi bolj odročne kraje.

Draveljski jasličarji se vam lepo zahvaljujemo za vse lepe izrečene besede, vsako konstruktivno kritiko in tudi s fizično pomočjo, ki ste nam, ali pa nam jih še boste podarili.
Vzemite si čas in si jih skrbno poglejte. Odprite srca za novorojenega Kristusa, njegova toplina pa naj ogreje vaša srca. Draveljski jasličarji vam želimo obilo božjega blagoslova in blagoslovljene praznike.

 

Besedilo: Matej Poli Perhoč
Foto: Gašper Remškar

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja