Draveljski ministrantje vas lepo pozdravljamo s fotografijo spodaj. Čeprav zaradi nastale situacije z virusom, ne moremo imeti srečanj v živo na župniji, se dobimo vsako soboto ob 9.30 na zoom-u. Tako ostajamo med seboj povezani in gradimo naše odnose naprej. Srečanja začnemo z molitvijo hvalnic ali branjem božje besede. Si podelimo, kako smo preživeli teden. Kaj smo lepega doživeli. Tako se učimo poslušanja in odpiranja drugim. Potem imamo kviz na kahoot-u, z različnimi temami od poznavanja svetnikov, cerkve, vse do zgodovine iz 1. svetovne vojne. 

Zmeraj sem zelo vesel, ko jih vidim. Še bolj pa, ko vidim, kako raste med nami eno lepo občestvo.

Besedilo: p. Egon Hriberšek

 

Ministrant Blaž pa je zapisal: Ministrantska zoom srečanja so vedno zelo zanimiva in zabavna. Začnejo s z molitvijo in evangelijem potem starejši ministranti predstavijo temo sledečega kviza. Udeležujem se jih z veseljem saj so zabavna in kdaj tudi poučna.

*********************************************************************************************************************************

Ime mi je Gal. Star sem devet let. Letos sem prvo leto pri ministrantih. Zdaj se ne srečujemo pred župniščem, ampak po Zoomu. To mi je na neki način zabavno, ne neki pa tudi ne. Na začetku srečanja preberemo nedeljski evangelij in se potem o njem pogovarjamo. Zabavno mi je, ker potem vedno igramo kahoot.

Kahoot je kviz na spletu. Vedno trije starejši ministranti naredijo vprašanja in odgovore. Zmagovalec igre odloča o temi za naslednji kahoot.

Ni mi pa zabavno, ker se ne srečamo na prostem in ker se ne moremo igrati. Pri maši lahko ministriramo, ko smo dve leti pri ministrantih, in zato mi tudi ni všeč, da ne moremo vaditi v cerkvi.

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja