…. bodite blagoslovljeni, nosite blagoslove, sprejemajte blagoslove …..

je bila osrednja misel današnje homilije  p. Ivana Hočevarja, ki je vodil današnji romarski shod v Dravljah.

Besede, ki jih je Mariji izrekla Elizabeta: »…..blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je Sad tvojega telesa….«  je Marija sprejela z radostjo in na njih odgovorila s še večjo radostjo: »…moja duša poveličuje Gospoda, moje srce se raduje….«.

Ob pozornem poslušanju današnje homilije smo začutili, kako pomembno je zavedanje, da smo blagoslovljeni, da nas Bog ima rad, da nas blagoslavlja, nam daje moči in vliva upanje. Od nas pa je odvisno ali mu prisluhnemo, ali ga slišimo, čutimo, zaznamo v Njegovi dobroti in Njegovem Blagoslovu?

V homiliji je bilo še povedano, kako danes z lahkoto zapademo in sprejemamo slabe novice, kako hitro o ljudeh mislimo slabo, kako hitro obsojamo in napačno presojamo.  Kako težko je, ko nas zajame strah, negotovost, nemir, pretirana skrb in kako premalokrat si v spomin prikličemo besede:  »če bi te oče in mati zapustila, Jaz te ne bom zapustil….« torej oprimo se na Božje usmiljenje, sprejemajmo blagoslove, blagoslavljajmo drug drugega, starši otroke, otroci starše in priporočajmo se Njej, ki je blagoslov Elizabete sprejela z velikim veseljem in hvaležnostjo. 

 

Zvočni posnetki:

Predstavitev p. Ivana Hočevarja (p. Miran Žvanut)

–  Psalm 45 (s. Božena Kutnar)

Pridiga (p. Ivan Hočevar)

 

Besedilo: Marija Šterbenc

Foto in avdio: Tomaž Celarec

 

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja