Z animatorji smo odšli na priprave v Godovič. Imela sem se zelo fino, vreme je bilo lepo. Vsak dan smo dobro jedli po zaslugi naših dobrih kuharic. Pridno smo se pripravljali na oratorij in se zraven še zelo zabavali. Medse smo sprejeli veliko novih animatorjev. Najbolj mi bo ostal v spominu krst, ki smo ga letos izvajali prvič in po katerem smo bili vsi kar precej mokri. Te priprave mi bodo ostale v lepem spominu in veselim se že oratorija.

Maša Wagner

 

Draveljski animatorji smo se 2.8.2018 odpravili na priprave na oratorij v Godovič. Tam smo bili štiri dni. Igrali smo se spoznavne igre, da smo se bolje spoznali tudi z novimi animatorji. Ob večerih smo imeli zabavne večere, kjer smo se igrali različne igre, birmanci pa so morali opraviti tudi nekaj nalog. Drugi dan smo si razdelili kateheze, se vanje poglobili, jih prebrali… Učili smo se indijanščine, dobili oratorijske majice. Vsak animator se je spomnil svojega indijanskega imena in ga zapisal na majico. Predstavili smo delavnice, si razdelili kotičke, delavnice, banse, varstva… Pisali smo plakate za delavnice, kotičke (izmislili smo si izvirna “indijanska” imena)… Skratka, imeli smo veliko dela, malo nam je še ostalo za delovno soboto. Vsak dan smo se tudi priporočili Bogu, da je bil dan uspešen. Jedli smo odlično, imeli smo zapolnjene dni s programom, vendar smo imeli tudi prosti čas, da smo si odpočili. V nedeljo 5.8.2018 smo se odpravili domov, še prej pa vse lepo pospravili.

Klara Svetina

 

Animatorji smo se tudi letos odpravili na pripravljalni vikend v Godoviču. Tako smo skupaj preživeli štiri čudovite delovne dni. Vzdušje je bilo super in smeha res ni manjkalo! Pripravili smo kateheze, si razdelili naloge,  pripravili delavnice in se naučili himno. Prav tako nam je p. Primož predstavil Friderika Baraga, ki je glavna vloga letošnjega oratorija. Kljub delu smo imeli prostega časa, ki smo ga namenili petju, igranju nogometa…

Za oratorij smo vse pripravili, sedaj pa draveljska indijanska vas že čaka na nas. Se vidimo 27. avgusta!

Marjeta Babnik

 

Priprave so se mi zdele zakon. Veliko smo se zabavali in nikoli nam ni bilo dolgčas. Hrana je bila odlična in prosti čas po kosilu je vedno prav prišel. Veliko smo peli in se smejali, igrali smo tudi nogomet in se kopali v jezeru. Imeli smo tudi zabavne večere, ki so nas nasmejali do solz. Vsi udeleženci smo tudi prejeli animatorski krst, ki bo od sedaj naprej postal tradicionalen. Letošnje priprave mi bodo za vedno ostale v lepem spominu.

Tobija Vončina

 

Foto: Matej Zupan

 

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja