…… in tokrat je bila v Dravljah spet priložnost , da smo se veselili z drugimi, ne da bi pri tem mislili, da je kaj našega ali celo mojega. Vse je Božje delo, za vse se moramo zahvaljevati Njemu, ki  je neusahljivi vir milosti.

Ponovitve  novih maš, tako kot smo jih doživeli v Dravljah v nedeljo 15. julija, niso običajne. Ni običajno da trije novomašniki, vsi enega reda, tokrat jezuitje, obhajajo ponovitev nove maše skupaj pri eni mašni daritvi. Tako smo bili pri župnijski maši deležni somaševanja p. Roka  in p. Benjamina, p. Egon pa se je dopoldne še »boril« z vročino, a je ob koncu maše že pristopil in vsi trije so podelili novomašni  blagoslov.  Pri  družinski maši pa so somaševali vsi trije.

Ob začetku sv. maše je novomašnike v imenu župljanov pozdravil Franc Potočnik. Zaželel jim je vse dobro na NOVI ŽIVLJENJSKI POTI, kajti to je NOVA POT, to je pot, ki jo bodo še spoznavali, to ni že uhojena, uglajena pot, ampak je pot, na kateri se bodo srečevali z mnogimi lepimi, navdušujočimi in tudi težjimi dogodki. Novomašniki so dobili tudi zagotovilo, da jih bomo župljani z molitvami in dobrimi deli podpirali.

Ob koncu sv. maše, po obhajilni prošnji, pa jim je v imenu župljanov  čestital  Peter Svetina, ki je voščilo navezal na šopke, ki so jih prejeli iz rok draveljskih animatorjev. Takole je v prispodobi povedal: vrtnice so čudovite rože, prištevamo jih med najlepše cvetlice, so dišeče, v neštetih barvah, imajo pa trnje… če jih nerodno  primeš in si malo nepreviden, trnje zbode, če pa si previden in z njimi znaš »rokovati«, so čudovite in te razveseljujejo. Tako je v življenju, pogosto je pot trnjeva, a če znaš sprejeti, razumeti, ljubiti, odpuščati se veseliti, se zahvaljevati za vse dobro kar v življenju prejemamo, je življenje vendarle LEPO.  Sadovi vašega dela pa naj  bodo vidni povsod, kjerkoli boste delovali in oznanjali evangeljske resnice.

Pri družinski sveti maši pa je v imenu zbranega občestva Tjaša Medved zaželela vsem trem novomašnikom, da bi uspešno delovali na novi poti.

Na trgu Janeza Pavla II., za novo cerkvijo, je bilo po obeh mašah pripravljeno veliko dobrot, da smo lahko z novomašniki poklepetali,  si med seboj podelili veselje nad tem, da imamo letos v jezuitskih vrstah kar štiri novomašnike.

Ponovitev nove maše p. Marka Pavliča, pa bo 15. avgusta 2018, na Veliki šmaren,  pri večerni – romarski sv. maši.

 

Na priloženi povezavi lahko prisluhnete posnetkoma obeh svetih maš.

 

Besedilo: Marija Šterbenc

Foto in zvočni posnetek: Jože Strajnar in Tomaž Celarec

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja