Dragi otroci, spoštovani starši!

Poletje se bliža, s tem pa težko pričakovane poletne počitnice in še bolj težko pričakovan oratorij v Dravljah. Ta bo potekal od ponedeljka, 18. 8., do petka, 22. 8. 2014, v prostorih župnišča in draveljske cerkve.

Letošnji naslov vseslovenskega oratorija je “Na tvojo besedo”, z zgodbo pa bomo spoznali življenje apostola in prvega papeža sv. Petra.

Tudi letos z ekipo animatorjev pripravljamo pester in zanimiv pogram in upamo, da se boste tudi letos tako številčno odzvali našemu vabilu na ta poletni dogodek.

 

Nekaj informacij še pred prijavo otrok na oratorij:

Čas: oratorij s programom poteka od 9. do 15. ure, zjutraj in popoldan pa bomo organizirali varstvo. Zato prosimo, da v prijavnici odgovorite na vprašanje, če potrebujete varstvo in tudi napišete, od kdaj do kdaj bi ga potrebovali.

Izlet: letošnji izlet (v torek) bo še posebej zanimiv – odpeljali se bomo v Izolo, Strunjan in Piran, del te poti pa prevozili tudi z ladjico. Čeprav verjamem, da bo vreme sončno, se kopali ne bomo, ker bo udeležencev preveč za tako aktivnost. Iz izleta se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah (in ne kot običajno, ob 15.00).

Prespana noč: tudi letos smo se odločili, da bomo zadnjo noč (iz četrtka na petek) prespali v šotorih in župnišču. Poskrbeli bomo za preprosto večerjo in zajtrk ter osebno higieno. Če bo vaš otrok prespal na oratoriju, tudi to primerno označite na prijavnici.

Kosilo: ker smo imeli s tem lani dobre izkušnje, bomo tudi letos vse zainteresirane prosili, če nam lahko pomagate pri pripravi toplega obroka za otroke in animatorje. Zelo bomo veseli vakršne pomoči – kako in s čim bi nam lahko pomagali, napišite v prijavnico.

Zaključna sv. maša: kot vsako leto bomo tudi letošnji oratorij zaključili v petek s sveto mašo bo 16. uri v novi cerkvi. Po maši bo sledilo druženje ob prigrizkih in soku.

Kaj potrebujejo otroci s seboj: udobna oblačila in obutev za hojo, tek in igre ter veliko dobre volje in želje po sodelovanju.

Cena: za enega otroka je prispevek 25 €, za dva 35 € in za 3 45 €; 4. otroka je na oratoriju brezplačno. Seveda pa bomo vsakega dodatnega evra zelo veseli. Ker ne želimo, da je kakšen otrok prikrajšan oratorijskega veselja zaradi denarja, prosimo, da se v primeru nezmožnosti plačila oglasite v župnijski pisarni in bomo skupaj našli rešitev.

 

Prijave na oratorij so se zaključile 3. avgusta. Hvala vsem staršem za zaupanje.

 

Pomoč pri zbiranju materiala: veseli bomo, če nam boste pomagali zbirati raznovrsten material, ki ga lahko uporabimo na oratoriju. Npr.: papir in karton, barvice, flomastri, plastični jajčki od kinder jajčkov. Zbiramo tudi stare pene/armaflekse, steklene kozarčke, ostanke blaga, mrežice od limon/krompirja, 1,5 l plastenke, tetrapake od sokov/mleka … Material lahko prinesete v pisarno po katerikoli nedeljski 10. maši (do 16. 8.) ali pa pišete na spodnji naslov in se dogovorimo za prevzem. HVALA že vnaprej!

 

Če imate še kakršnokoli vprašanje, bomo nanj z veseljem odgovorili na e-naslovu oratorij.dravlje@gmail.com ali pa me osebno poiščite (lahko se oglasite tudi v župnijski pisarni).

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja