Danes je zahvalna nedelja. Na oltarju kruh in vino, pred njima pa ostali darovi zemlje in dela človeških rok. V prvi vrsti cerkve je pri župnijski sveti maši sedelo 11 parov, ki se je odločilo, da se z veseljem predstavi na svojo »okroglo« obletnico, ter pred Bogom in občestvom obnovi svoje poročne zaobljube.  Navada je, da praznujemo obletnice poroke v krogu družine, vendar je prav, da jih praznujemo tudi v župnijski skupnosti – saj je poroka zaveza dveh pred pričami, katere del predstavlja prav krščansko občestvo.

Vsak par je v dar iz rok p. Mirana prejel vrtnico, ki v svoji lepoti spominja na poročni dan. Poudaril pa je tudi, da naj bomo vztrajni v iskanju dobrega in lepega med nami.

Letošnji jubilanti:

-Tadeja in Žiga Jeraj 5 let

-Marija in Jernej Ravnikar 5 let

-Petra in Rok Gabrovšek 10 let

-Elizabeta in Pavel Godina 10 let

-Erika in Boštjan Hozjan 10 let

-Katja in Marko Jarc 10 let

-Polona in Tomaž Rus 15 let

-Andreja in Tomaž Erjavec 20 let

-Helena in Drago Jenko 25 let

-Magdalena in Viktor Tančič 40 let

-Berta in Franc Gačnik 55 let

S pesmijo »Vse najboljše za vas, vse najbolje dragi jezuiti, vse najbolje za vas!« pa smo se kot občestvo zahvalili Slovenski provinci Družbe Jezusove, ki letos praznuje 50-letnico delovanja v draveljski župniji.

Z zahvalno pesmijo in druženjem po maši je tako za nami še en lep dogodek, ki zgovorno priča, da je zares veliko razlogov, da se Bogu nenehno zahvaljujemo.

K slovesnemu bogoslužju so svoj delež prispevali tudi pevci Mešanega pevskega zbora, krasilci in pritrkovalci in še mnogi drugi, ki so ostali skriti s svojim delom. Zato hvala vsem.

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete posnetku celotne svete maše, pridige in predstavitvi jubilantov in čestitki jezuitom ob jubijeju. 

 

Foto in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja