Lepo pozdravljeni! Med nami je spet Luč miru iz Betlehema. Ta plamen, ki ga vidite je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu in je preko Dunaja pripotoval tudi k nam v Slovenijo, kamor ga že 30. leto zapored prinašamo skavti. Plamen pa s seboj prinaša sporočilo, ki je letos v množini; “Prižgimo bližino”. Poslanica nas zbližuje in opozarja, da je mir nekaj, za kar si moramo prizadevati in se truditi, mogoče še toliko bolj v teh v zahtevnih časih kot je današnji. 

Letos deljenje plamena poteka malenkost drugače kot pretekla leta. Sveče bodo tudi letos na voljo pri vhodu v cerkev, kjer pa boste plamen širili sami. 

Ker pa vsi morda ne morete priti sami po plamen, smo se skavti organizirali tako, da vam omogočamo tudi dostavo plamena na dom. Plamen bomo dostavljali prihodnjo nedeljo, 20. 12., nekje v dopoldanskem času (11.00 – 14.00). V ta namen je omogočen spletni obrazec za prejem sveč na dom: https://forms.gle/XiWsvD9QotvPzbdB9 . V obrazec vpišite sebe ali kogarkoli, za katerega mislite, da bo plamena miru vesel (ob predhodnjem dogovoru z omenjeno osebo). Lepo ste povabljeni, da na enega izmed načinov prižgete svojo svečo z betlehemskim plamenom ter plamen vzdržujete do božiča, ko pride med nas prava luč. Do takrat pa naj nas ta plamenček vabi, da pripravimo pot, za novorojenega Odrešenika.

Bistvo ni sveča, temveč plamen, ki gori na njej in je isti po vsej Sloveniji in vsej Evropi. S prostovoljnim prispevkom pa pomagate pri dobrodelni akciji.

Zbrani prispevki bodo letos namenjeni trem organizacijam: Lunini vili za pomoč otrokom s travmami, Libanonski skavtski organizaciji, ki se trudi nuditi pomoč vsem, ki jo potrebujejo in Skladu Sv. Lucije, ki je namenjen zdravstveni in socialni pomoči članov skavtske organizacije. Del zbranih prispevkov pa gre za delovanje našega draveljskega skavtskega stega. Hvaležni smo za vsak vaš dar. Bog povrni.

Plamen luči miru in sveče bodo v cerkvi do božiča.

 

Poslanica

Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje. Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek. Zato vam prinašamo Luč, ki se je v božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot. Prižgimo luč. Obdržimo bližino!

 

Več o Luč miru iz Betlehema: http://lmb.skavt.net/

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja