»Z veseljem darujem – življenja rešujem«

Na ta dan bo, letos že 34. leto zapored, potekala vozniška akcija MIVA za nakup prepotrebnih vozil za naše misijonarje. Obenem bodo duhovniki po župnijah blagoslavljali vozila ter delili Krištofove kartončke in nalepke. Za varstvo na vseh naših poteh, pa bodo blagoslavljali tudi vse nas, saj smo v današnjem svetu praktično vsi udeleženi v prometu in si življenja brez avtomobilov skorajda ne moremo več predstavljati.

Žal pa si to z lahkoto predstavljajo ljudje v deželah, kjer delujejo naši misijonarji. Tam nimajo ne dobrih prometnih povezav, ne urejenega javnega prevoza, kaj šele, da bi imeli lastna prevozna sredstva.

Naši misijonarji zato z vozili, ki so sad prostovoljnih darov mnogih širokosrčnih ljudi, tem ljudem storijo veliko dobrega. Omogočajo jim gibanje do in po misijonu in sicer do ubogih, ki živijo v resnični bedi in daleč od kakršnekoli pomoči. Prevažajo hrano, vodo, oblačila, gradbeni material, otroke v šolo, bolnike v bolnišnico. Z gotovostjo lahko rečemo, da z njimi velikokrat rešujejo tudi življenja. Ta vozila so zato tem ljudem v resničen blagoslov.

Spoštovani,

kakor je po legendi sveti Krištof čez vodo nesel Deteta Jezusa in pri tem skoraj utonil, tako tudi naši misijonarji dobesedno `prevažajo Kristusa`. Tudi mi se lahko s svojim darom vključimo v delo naših misijonarjev in s tem, podobno kot sv. Krištof, tudi sami postanemo `Kristonosci`.

V imenu naših misijonarjev in Misijonskega središča Slovenije se zato iskreno zahvaljujemo za vaš dar. Naj Bog obilno povrne Vaši dobroti.

 

V naši župniji bomo Mivi posredovali del nabirke, nabrane med nedeljskimi sv. mašami, avtomobile in voznike pa bomo blagoslovili po koncu vsake sv. maše. Vabimo vas, da se radi udeležite blagoslova.

Hvala vam za vsak vaš dar! 

Svoj dar pa lahko nakažete tudi na TRR Misijonskega središča Slovenije.

Podatki za nakazilo:

Misijonsko središče Slovenije

Kristanova 1, 1000 Ljubljana

TRR pri NLB: SI56 0201 4005 1368 933

BIC: LJBASI2X

REFERENCA: SI00 249500

KODA NAMENA: CHAR

NAMEN: akcija MIVA


Akcija MIVA se izvaja že od leta 1927, v Sloveniji pa poteka neprekinjeno zadnjih 34 let. Potrebe po vozilih v misijonskih deželah so stalnica in obenem nuja, saj si dandanes brez njih uspešnega opravljanja svojega poslanstva misijonarji sploh ne morejo zamisliti. Akcija MIVA se tako kaže kot izjemno uspešen projekt, saj je krepko pripomogel, da se je po svetu naredilo veliko dobrega. Zato želimo akcijo še naprej krepiti. 

Misijonska vozniška akcija MIVA Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne akcije MIVA. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja. Neizmerna hvaležnost naših misijonarjev, ki z vozili, katerih nakup omogočijo dobrotniki s svojo darežljivostjo, zmorejo bolje in laže vršiti svoje poslanstvo v oddaljenih krajih, v nemogočih razmerah, v pomoči bolnikom, šolarjem, učiteljem, lačnim.

Dodatne informacije o akciji Miva in o Misijonskem središču Slovenije dobite na njihovem sedežu na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–50, e-naslov: missio@rkc.si ali na spletni strani: www.missio.si.


Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja