Bee Geesus je a cappella gospel zbor, ki v Ljubljani druži mlade pevke in pevce iz vseh koncev domovine. Posebnost zbora je predvsem v načinu izvajanja, saj člani zbora vse glasbene elemente ustvarjajo vokalno, v živo, brez efektov in dodatnih elektronskih pomagal. Tudi bobni, bas in razni posebni efekti so povzročeni izključno z usti in izjemoma z drugimi deli anatomije članov zbora. Tako se je zbor približal tradicionalnemu izvajanju afriške in afro-ameriške čaščenjske glasbe.

 

Koncertni repertoar zbora sestavljajo predvsem znani gospel standardi, worship pesmi, izbor pa poseže tudi na področje popa in drugih glasbenih zvrsti. Ime Bee Geesus je besedna igra, ki vsebuje ime ene vodilnih glasbenih skupin 70. let, prav tako pa nosi tudi močno gospelovsko geslo, ki vabi, naj bomo podobni Jezusu. Vendar igrivo ni samo ime skupine. Pevci, z Matejem Virtičem na čelu, se nadvse radi igrajo z vokali in svoje veselje delijo z drugimi.

 Koncert bo v petek, 11.5. 2012, v novi draveljski cerkvi, in sicer po večerni maši ob 20.00.

 

“Na koncertu se bodo zbirali prostovoljni prispevki pred odpravo zbora na največji gospel dogodek v Evropi – Gospelkirchentag v Dortmudndu.”

 Se vidimo!


 

 

 

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja