Na velikonočni ponedeljek, 9. 4. 2012, smo se zgodaj zjutraj pred cerkvijo zbrali animatorji. Z minibusom smo odšli proti Štajerski. Prvi postanek smo naredili v župniji Frankolovo, kjer so nas zelo lepo sprejeli tamkajšnji  animatorji. Popili smo čaj, pojedli kakšen piškot ter se že takoj na začetku veliko pogovarjali in smejali. Razkazali so nam cerkev, župnišče in nas povabili na obnovljen zvonik. Potem smo skupaj odšli na hrib Gojka, kjer je lepa cerkev in tam smo se aktivno udeležili svete maše – p. Marjan je somaševal, mi pa smo pomagali pri petju pesmi.

Nato se je 18 nadebudnih animatorjev obeh župnij odpeljalo v Maribor. Tam bi nas morali čakati še animatorji tretje župnije (Maribor-frančiškani), a so zaradi bolezni bili prisiljeni ostati doma. Tako smo spoznali le njihovo voditeljico. Okrepčali smo se v bližnji piceriji, nato pa nas je Mariborčanka popeljala po mestu. Ogledali smo si njihovo frančiškansko cerkev, se sprehodili po Lentu in se slikali pred najstarejšo trto na svetu.

Potem smo se dogovorili, da ne bomo odšli k Muri, kot je bilo sprva predvideno, ampak da si gremo ogledat slap Šumik na Pohorju. A ko smo prišli na vrh Areha, nas je prikačala snežnobela pokrajina. Navdušeni nad snegom smo se “utaborili” kar pred tamkajšnjo cerkvico. Do slapa je bilo peš žal predaleč, cesta pa je bila za prevoz zaprta. A to za nas ni bila ovira – zabavali in smejali smo se ob pesmih in kitari, bansih, igrah. Imeli smo tudi kratek “lov na velikonočna jajčka”, kjer je vsak animator moral najti svoje majhno sladko darilce.

Sonce se je že začelo skrivati za hribom, zato smo se odločili, da odidemo. Na avtobusu smo imeli še kratek kviz o vseh teh župnijah in tako spoznali različne redove in zavetnike župnij. Polni lepih vtisov smo se odpeljali nazaj proti Ljubljani. V Frankolovem smo še odložili naše nove prijatelje, se s težkim srcem poslovili in si obljubili, da bomo še sodelovali. Ustavili smo se še na Trojanah in v večernih urah prišli nazaj domov.

Vsi zadovoljni s tako lepo preživetim prazničnim dnem smo sklenili, da tak izlet še ponovimo, saj so vezi, ki jih stkemo s svojimi vrstniki iz drugih župnij, res zelo pomembne in dobrodošle. Želeli bi si le malo večje udeležbe s strani animatorjev (vseh župnij).

 

Več o animatorjih.

 

Foto: Tjaša MEDVED in Štefan RAJŠP

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja