SVETI VEČER

Na sveti večer 24. decembra bodo tri večerne praznične maše oz. »polnočnice«, pol ure pred vsako pa bo božičnica:

  • ob 18.30 oz. ob 19.00 družinska, poje zbor Mala jata;

  • ob 21.00  oz. ob 21.30 mladinska, poje Tvoj glas;

  • ob 23.30  oz. ob 24.00 župnijska, poje MePZ.

 

BOŽIČ – PRAZNIK JEZUSOVEGA ROJSTVA

Na božični dan, 25. decembra, v Katoliški cerkvi praznujemo rojstvo Jezusa Kristusa. Vsebina praznika je povezana s skrivnostjo Božjega učlovečenja. Z Jezusovim prihodom v zgodovino se je Bog dokončno in nepreklicno zavzel za svet in za človeka.

Na praznik Jezusovega rojstva bo sveto mašo ob 8.30 daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Maše bodo še ob 10.00, 11.30 in ob 19.00 v novi cerkvi, v Domu starejših občanov pa ob 11.00. Ob 15.00 bo sv. maša za gluhe in naglušne v znakovnem  jeziku, ki jo pripravlja Pastorala gluhih in naglušnih Slovenije.

 

PRAZNIK SV. ŠTEFANA

Katoliška cerkev 26. decembra praznuje god sv. Štefana, diakona in prvega mučenca.

Pri nas pa praznujemo tudi državni praznik samostojnosti in enotnosti.

Sv. maše bodo na ta dan po prazničnem razporedu: 8.30, 10.00 in 19.00.

 

BOŽIČNE VEROUČNE POČITNICE

Verouka v draveljski župniji ni od vključno četrtka 21. decembra naprej. Z veroukom bomo spet pričeli v ponedeljek 8. januarja 2018.

 

BLAGOSLOV DOMA

Sveto družino, upodobljeno v jaslicah, v teh praznikih naprošamo za blagoslov lastnih družin. Zato se obred blagoslova doma običajno začne pri jaslicah. Lahko ga opravljamo na »tri svete večere«: božični (pred)večer, Silvestrovo, predvečer Gospodovega razglašenja (s 5. na 6. januar). Obrazec blagoslovne molitve najdete v adventnem koledarju z zgodbami za otroke ali na podobici, ki jo najdete na polici za tisk v novi cerkvi.

V cerkvi pri oglasni deski si lahko natočite blagoslovljeno vodo, v pisarni pa dobite tudi kadilo, oglje in nalepko za podboje vrat ob blagoslovu doma. V pisarni so na voljo tudi koledarji in pratike za prihajajoče leto. 

Če želite, da se za blagoslov doma pri vas v božičnem času oglasi duhovnik ali diakon, se dogovorite v župnijski pisarni ali po župnijski e-pošti.

 

ZAPETA LATINSKA SVETA MAŠA

Mednarodno združenje Juventutem Slovenija pripravlja v sredo, 27. decembra, ob 17.00 v cerkvi sv. Roka darovanje svete maše po Rimskem misalu sv. Janeza XXIII. Sveta maša bo péta. Toplo se oblecite, saj je cerkev zelo hladna.

 

BLAGOSLOV OTROK

Blagoslov otrok bo pri obeh sv. mašah v četrtek 28. decembra (praznik nedolžnih otrok) in na nedeljo sv. družine, letos 31. decembra, pri sv. maši ob 10. uri.

 

NEDELJA SV. DRUŽINE IN SILVESTROVO

Sv. maše bodo ta dan po nedeljskem razporedu: 6.30, 8.30, 10.00 (blagoslov otrok), 11.00 (Dom starejših občanov), 11.30 in 19:00 (zahvalna maša).

Ob 15.30 bo imel p. Lojze Markelj DJ zahvalno sv. mašo za družine, ki jih spremlja; vabljene tudi drugi pari oziroma družine!

Ob 19. uri zahvalna sv. maša za preteklo koledarsko leto.  Po maši bo tradicionalni ognjemet na Trgu sv. Roka.

 

NOVO LETO IN PRAZNIK MARIJE, SVETE BOŽJE MATERE

Na novoletni dan, 1. januarja, v Katoliški cerkvi praznujemo praznik Marije, svete Božje Matere ter svetovni dan miru. Prvi dan leta, s katerim začenjamo novo koledarsko leto in pri bogoslužju prosimo za Božji blagoslov, je posebej posvečen Mariji oz. njenemu Božjemu materinstvu.

Sv. maše bodo ta dan po prazničnem razporedu: 8.30, 10.00 in 19.00.

 

JAZZLICE – BOŽIČNI KONCERT ZBORA SV. NIKOLAJA IZ LITIJE

V petek, 5. januarja 2018, bo ob 19.45 v naši župniji gostoval zbor sv. Nikolaja iz Litije.

Koncert, s katerim zbor obeležuje 20-letnico svojega delovanja, bo nekaj posebnega. Tokrat nas bodo pevci skupaj z dirigentko Heleno Fojkar Zupančič, jazz triom (Jaka Pucihar, Matej Hotko, Bruno Domiter) in godalnim kvartetom razveselili s slovenskimi božičnimi pesmimi, ki bodo zazvenele v jazz ritmih in harmonijah. Avtorja aranžmajev in skladb sta mlada skladatelja Barbara Grahor in Samo Vovk.
Lepo bo, sveže in navdihujoče. Zbor sv. Nikolaja povsem drugače!

 

SV. TRIJE KRALJI

Praznik Gospodovega razglašenja (epifanije) ali praznik sv. treh kraljev v Katoliški Cerkvi praznujemo v soboto 6. januarja.

Sv. maše bodo ta dan po prazničnem razporedu: 8.30, 10.00 in 19.00.

 

TRIKRALJEVSKA AKCIJA

V naši župniji imamo trikraljevsko akcijo v obliki otroškega zbiranja denarnih prispevkov v hranilnik, ki so ga izdelali po modelu iz knjižice zgodb Adventni koledar. Zbrani denar bo kot vsako leto namenjen za izvedbo projektov slovenskih misijonarjev. Hranilnike naj otroci prinesejo v nedeljo 7. januarja k sv. maši ob ob 8.30 ali 10.00, ko bodo med nas prišli tudi trije kralji s kamelo.

 

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja