Oblačna tiha nedelja je tudi letos združila v skupni molitvi križevega pota vernike šentviške dekanije. Tako smo se v zgodnjem popoldnevu  zbrali verniki župnij Šentvida, Dravelj, Ježice, Kosez, Podutika, Stožic, Šiške, Pirnič, Preske, Sore, Sv. Katarina-Topol, Šmartno pod Šmarno goro in Vodic  pod  Jetrbenkom, kjer stoji  na koncu Žleb pri Medvodah cerkev  sv. Marjete.  V skupni molitvi in petju smo se po povzpeli ob petnajstih  postajah do vrha, kjer  smo  zaključili skupno molitev.  Letos smo molili ob besedilu križevega pota avtorja Janeza Juhanta, z naslovom Slovenska Kalvarija.

Ponotranjati slovensko kalvarijo pomeni sprejemati njeno celovitost, jo vzeti na svoje rame in nositi za Kristusom, ki je pot, resnica in življenje. To verujemo kristjani, zato hodimo po križevem potu za Njim. Ko bomo Slovenci posamezno in skupaj sposobni pogledati resnici v oči in deliti pretekla bremena, bomo vstali k novemu življenju. Pogovor s Križanim naj torej krepi medsebojni dialog in nas utrjuje za sočutne, sestrinske in bratske člane človeške življenjske skupnosti.

Vir: Družina

Pri vsaki postaji križevega pota je sodelovala ena izmed župnij.  Predstavnik naše župnije je prebral misel in molitev pri 6. postaji križevega pota. 

S pesmijo smo v cerkvi zaključili molitev, pred cerkvijo pa so nas čakale sladke dobrote in topel čaj, katere so nam pripravili prijazni farani domače župnije.

 

Foto: Tomaž Celarec

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja