Od četrtka, 6. 8., do nedelje, 9. 8., smo se animatorji (ok. 24 nas je bilo vseh) aktivno pripravljali na letošnji oratorij. Prvi dan je bil posvečen osebni molitvi in branju Svetega pisma, popoldan pa smo že začeli s pripravo katehez. Razdelili smo se v pare in predebatirali ter popravili vseh 5 katehez. Dan smo zaključili z zabavnim večerom ob ognju – spekli smo si večerjo, vmes pa se večkrat iskreno nasmejali izjavam in igram, ki jih je povezoval Simon.

V petek smo že zgodaj vstali in dan namenili pripravljanju delavnic, preizkusili pa smo tudi nekaj iger ter se naučili banse. Popoldan smo zaželi s tehničnimi stvarmi (pisanje pesmi na plakate, delanje reklam za delavnice, pisanje seznamov …). Zvečer smo se ob sončnem zahodu (in še malo čez) igrali igro, v kateri smo morali dobro sodelovati in tudi zato smo bili zvečer prijetno utrujeni, a za nekatere to ni bila ovira, saj so se sredi noči odpravili še do bližnjega bajerja in v njem malo zaplavali.

V soboto dopoldan nas je obiskala ga. Irena Demšar ter nam prijazno podala nekaj koristnih napotkov o vzgoji otrok, vodenju skupine in oblikovanju katehez. To ‘izobraževanje’ se nam je zdelo zelo uporabno in zanimivo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, popoldan pa nadaljevali s tehničnimi rečmi. Zvečer smo že malo utrujeni imeli še adoracijo pred Najsvetejšim ter možnost spovedovanja (prišel je tudi p. Marjan Kokalj). 

Naše priprave smo zaključili z mašo v tamkajšnji župnijski cerkvi; sledil je zajtrk, pospravljanje in obvezna refleksija.

 

Priprave so bile za vse nas pomembna stvar pred oratorijem, saj se poleg konkretne priprave na dogajanje na oratoriju med seboj tudi dobro spoznamo, se imamo skupaj lepo in se marsikaj novega naučimo.

Zdaj še toliko bolj nestrpno pričakujemo prihodnji teden in 105 otrok letošnjega oratorija.

 

Foto: Tjaša Medved, p. Primož

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja