Dragi tekači in tekačice! Letošnji februar je končno pokazal, kaj je prava zima, tako da smo tudi najbolj zagrizeni nekoliko pozabili na tek. Smo že globoko v postnem času in ker je prav vsaka postna odpoved ali spodbuda povezana z disciplino, nam kljub snežni odeji misli že uhajajo proti pomladi in prvim tekaškim preizkušnjam. Za nekatere bo prvi resnejši preizkus tekaški Križev pot.

Naj bo letos tekaški Križev pot povod, da se spravimo iz cone udobja in primerno sredstvo za darovanje na tej težki preizkušnji.

Tudi letos bomo tekli od Dravelj do Brezij skupaj s hitrostjo približno 6 min/km ali 10km/h (tekaško gledano je to idealen tempo za nabiranje osnovnih kilometrov). Pot nas bo vodila čez prelepo gričevje in prebujajočo naravo, v vsakem vremenu. Pretekli, prekolesarili, prehodili, preskirojali, preromali in predvsem premolili bomo v darovanju 14 postaj. Seveda vsak po svojih močeh, morda eno, morda dve postaji ali kar celotno pot. Skupaj bomo premagali več kot 60 km in veliko, veliko višinske razlike. Podajali si bomo križ in lepe želje in zaslužili žeblje. Na postajah bo na voljo avto z vodo, kruhom … obliži in osebno prtljago.

Pridružiš se lahko kjerkoli, kadarkoli in kakorkoli želiš, le ob določeni uri bodi na želeni postaji, da dobiš duhovno spodbudo. Prav zares vse šteje! Vse, ki se nam nameravate pridružiti, prosimo, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov krizev.pot@gmail.com. Ne pozabite navesti, na kateri postaji se nam boste pridružili. Na ta naslov tudi pošljite morebitna vprašanja, sugestije, itd. Kakšno zanimivo informacijo ali utrinek iz prejšnjih Križevih potov dobite tudi na FB-jevi strani Tekaški križev pot, kjer lahko povabite tudi svoje prijatelje.

S pripravo Križevega pota se trudimo Monika, Mojca, Jure, Tadej in naš župnik p. Miran Žvanut. Zavedamo se, da nam nikoli ne bi uspelo brez Božje pomoči

Kategorije:

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja