NOVI PROVINCIAL SLOVENSKIH JEZUITOV

Vrhovni predstojnik Družbe Jezusove p. Adolfo Nicolás je imenoval novega višjega predstojnika (provinciala) Slovenske province Družbe Jezusove. Novi provincial slovenskih jezuitov je p. Ivan BRESCIANI DJ.

P. Ivan Bresciani se je rodil v Gorici v Italiji 27.1.1970. Tam je obiskoval  osnovno šolo Ivana Trinka in klasično gimnazijo Primoža Trubarja. Nato se je vpisal na univerzo v Trst in sicer na Fakulteto za politične vede. V jezuitski noviciat v Mariboru je vstopil leta 1993. Po dvoletnem noviciatu je dve leti študiral filozofijo na Teološki fakulteti v Ljubljani. Po študiju filozofije je dve leti pastoralno deloval v Župniji Dravlje in nato dve leti v Centru Aletti v Rimu. Teologijo je študiral v Rimu na Gregoriani. Potem ko je bil leta 2004 posvečen v duhovnika, je v župniji Ljubljana – Dravlje začel delovati kot kaplan. Po treh letih je šel študirati duhovnost na Gregoriano v Rim. Po zaključku magisterija je odšel v Avstralijo na zadnji del redovne jezuitske formacije, ki se imenuje tretja probacija. Po vrnitvi v Slovenijo je deloval v župniji Ljubljana – Dravlje: leto dni kot kaplan, od leta 2011 dalje pa kot župnik. Od leta 2012 je predstojnik jezuitske skupnosti v Dravljah.

P. Ivan Bresciani bo prevzel vodenje province od sedanjega provinciala p. Milana Bizanta (ki se mu izteče šestletni mandat, 2008-2014) in sicer na praznik sv. Ignacija, 31. julija 2014.

Novoimenovanemu provincialu čestitamo in mu želimo obilo blagoslova v novem poslanstvu!


(Vir: www.jezuiti.si)