Nedelja Svete Trojice z novimi katehumeni

Oba katehumena, ki iz zdravstvenih razlogov nista mogla prejeti zakramentov pri velikonočni vigiliji, sta to doživela na nedeljo Sv. Trojice. Oba sta bila krščena in prejela vse zakramente uvajanja v krščansko življenje. Zakramente jima je podelil draveljski župnik p. Miran Žvanut DJ. Krščen je bil tudi Mašin triletni sin Luka.

Vsi smo doživljali bližino vsemogočnega Boga Očeta in Sina in Svetega Duha. Slovesnosti je dal svoj pečat tudi župnijski zbor Stopinje. Veselje in mir  je odmevalo v katehumenih in vseh navzočih.

Pri tej slovesni maši je bila navzoča tudi generalna predstojnica sester Uršulink Rimske Unije,  m. Cecilia  Wang , ki je bila v teh dneh na obisku sester v slovenski provinci. Z njo je bila tudi generalna svetovalka  Maria Jawworska. Navzoča je bila še provincialana predstojnica slovenske province s. Zorica Blagotinšek in  nekaj sester.

Naj milost in veselje današnjega praznika spremlja vse, ki so se udeležili slovesnosti. Naj se dotakne tudi tistih, ki se odločajo za katehumenat.

Besedilo: s. Magdalena Cimerlajt, uršulinka

  

Čutim nekaj posebnega, to je mir, veselje in nova pot. 

misel katehumena Andreja


V začetku je bila trema, strah in spraševanje ali bo vse v redu, kako se bo Luka odzival, bodo prišli vsi tisti, ki so mi blizu in so bili povabljeni. Slediti je bilo treba navodilom in se odzvati kot smo vadili. Ko je Luka dovolil maziljenje in je šlo do takrat vse v redu, sem v sebi začutila moč. Nisem več čutila strahu, pač pa vse do konca doživljala obred in poskušala tudi začutiti darove, ki sem jih prejela. Občutek, ki ga ne moreš opisati z besedami, kot da je nad mene prišla božja ljubezen in me povezala s celotno Cerkvijo. Počutila sem se srečno, kot bi končno prišla spet domov, v materino naročje (domače, prijetno, znano, kot zadnji košček mozaika v mojem življenju, ki je vedno manjkal).

 Popolna nedelja, polna lepih doživetij, ki je ne bom nikoli pozabila, celo Luka mi je dejal, da mu je bilo fino.

 Besedilo: Maša Sterlekar s sinom Lukom

 

Foto: Tomaž Celarec

Zvočni posnetek:

obred sv. birme