Ministrantski vikend 2021

 

Od 24. do 26. septembra smo bili draveljski ministranti na drugem povezovalnem vikendu pri sestrah Uršulinkah v kraju Sveti Duh pri Škofji Loki.

Namen vikenda je bil povezovalne narave med ministranti. Tokrat smo si ogledali film Ujetih osem na temo prijateljstva in odgovornosti, imeli orientacijo okoli samostana in seveda igrali naš tradicionalni nogomet. V nedeljo ob 10.30 smo imeli zaključno sveto mašo s starši in sestrami Uršulinkami.

 

  

Nekaj vtisov naših ministrantov:

Na povezovalnem vikendu smo se igrali nočne skrivalnice, nogomet in imeli orientacijo. Peljali smo se z vlakom. Malo smo spali, ker smo šli spat ob 23.00 in vstajali ob 8.00. Všeč mi je bilo, ko smo poslušali in nabijali na polno muziko. Nik S.(9r.)

 

V petek smo se pripeljali z vlakom od Dravelj do Škofje Loke. Od postaje smo hodili peš do hiše v kateri smo spali. Tam smo se lahko razporedili po sobah, jaz sem spal z Jakovom in Janom. Potem smo imeli večerjo, ki so jo skuhale sestre. Po večerji smo se zbrali v dvorani, povedali so nam, da si bomo ogledali film o prijateljstvu in o sodelovanju. Po filmu smo si umili zobe in šli spat. Naslednje jutro smo vstali ob 7.45, in se zbrali v dvorani ob 8.00, tam smo imeli molitev in potem smo šli na zajtrk. Imeli smo orientacijsko igro, po kosilu smo šli igrati nogomet in zvečer še skrivalnice. Naslednji dan smo imeli še zaključno sveto mašo skupaj s starši. Jaz sem se imel super, predloga nimam nobenega, bi pa šel še kdaj v Škofjo Loko. Tadej S. (6 r.)

 

Ta vikend mi bo ostal v lepem spominu. Ministrantski voditelji in Egon so to zelo dobro organizirali. Najbolj mi je bilo všeč ko smo se igrali skrivalnice na sto metrskem travniku v temi. Seveda smo vsako jutro in večer molili in se povezovali med seboj. Zelo mi je bila všeč tudi nedeljska maša na kateri so poleg nas in staršev bile tudi redovnice. Marino H. (6 r.)

 

V petek smo gledali zelo dober film “ujetih 8”, zraven smo jedli čips, kokice, smokije in pili čaj. Imeli smo tudi skupine za orientacijo, v katerih smo iskali skrite točke. Sestre so zelo dobro kuhale. Vikend smo zaključili s sv. mašo. Krištof D. (4.r.)

 

“Najbolj zanimivo od vsega mi je bilo, ko smo se v soboto zvečer igrali igro, ki smo jo poimenovali Skrit-lovit. Pa z vlakom smo se peljali. Všeč mi je bila tudi orientacija.” Primož K. (5.r.)

 

Na povezovalnem vikendu je bilo zabavno in veselo. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se igrali skrivalnice. Samostan je zelo lep in ima lep razgled. Tudi jedli smo zelo dobro. Rad bi šel še kdaj tja. Gal B. (4.r.)

 

Na povezovalnem ministrantskem vikendu smo se imeli super, saj smo delali zelo zanimive stvari, ki so razveselile vse ministrante. Gledali smo zelo dober film, v katerem smo spoznali marsikaj novega na temo prijateljstva in odgovornosti. V soboto dopoldne smo imeli orientacijo po Škofji loki. Popoldne smo se na igrali nogometa na bližnjem igrišču. Zvečer smo se lovili po okolici samostana in po koncu smo bili utrujeni a zadovoljni. V nedeljo smo še pospravili in se pripravili na mašo  ki smo jo imeli skupaj s starši in sestrami Škofjeloškega samostana. Čez celi vikend smo se zelo zabavali. Peter D. (9.r.)

 

Na povezovalnem vikendu je bilo dobro. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo igrali nogomet in se skrivali. Zelo se veselim da bom lahko ministriral. Rožle Job K. (3.r.)

 

Zelo sem užival na tem vikendu, še celo bolj kot predlani. Všeč sta mi bila tudi nogomet in orientacija. Z veseljem grem še na naslednjega. Ambrož E. (1.l.)