Ministrantski izlet v Stično z ogledom jaslic in samostana in še kaj…

Vtisi ministrantov:

Na ministrskem izletu v Stični smo imeli super. V soboto 29.1. ob 9.00 smo se zbrali v Dravljah in se odpeljali do samostana v Stični, kjer nam je brat Jona prijazno razkazal cerkev in samostan. Po ogledu smo se odpravili v bližnjem telovadnici, kjer smo igrali nogomet in se zelo zabavali. Ko smo bili vsi utrujeni smo odšli na pico ki je bila odlična. Po njej si lahko privoščite tudi palačinke. Potem pa smo se odpeljali nazaj v Ljubljano. Dogodivščina je bila poučna in zabavna. Peter D.

V soboto, 29.1.2022, sem se udeležil ministrskega izleta v Šentvidu pri Stični, skupaj s patrom Egonom. Ogledali smo si lepe jaslice, ki nam jih je razkazal pater Jona. Odigrali smo partijo nogomet in se po tekmi okrepčali s picami. Z vsemi sem preživel zares lepo soboto. Martin L.

Dne 29.1.2022 smo se ministranti s p. Egonom odpravili na izlet v Stično. Iz Ljubljane smo se odpeljali ob 9.uri. V Stični nas je pričakal str. Jona, ki je policijski kurat. Najprej nam je razkazal cerkev. V cerkvi so to leto bile manjše jaslice zaradi (korone). Pogovarjali smo se o veri. Potem nam je str. Jona razkazal samostan. Po ogledu samostana in cerkve smo ministranti odšli v telovadnico, se ogreli in začeli igrati nogomet (tako kot vsako leto). Po nogometni tekmi nas je p. Egon počastil s pico. Ob 16.30 smo se vrnili v Dravlje. Ko smo prišli v Dravlje, smo rekli p. Egonu Adijo in smo odšli. Jakov B.

Všeč sta mi bila papagaja, škoda, da je govoril le eden. Seveda, na nogomet smo v naši ekipi zmagali 20:14. Juhej. Po pici smo dobili še palačinke z Nutello. Super izlet. Primož K.

V Stični mi je bilo všeč, da nam je p. Jona, cistecijan razložil vse o tem, kako je biti duhovnik in policist ter to, kako je v samostanu. Tudi papige so mi bile všeč. Po ogledu samostana smo odšli v telovadnico, kjer smo igrali nogomet in se igrali skrivalnice. Na koncu smo odšli še v picerijo, kjer smo se dobro najedli in nato odpeljali domov. Bil je super izlet! Rok K.

Všeč mi je bilo ko smo v samostanu Stična prišli na križni hodnik. V samostanu mi je bil všeč tudi kapitelj, soba z veliko stoli. Kjer se Cistercijani zberejo in odločajo o pomembnih stvareh samostana. Všeč mi je bila stara latinska knjiga na križnem hodniku. V samostanu mi je bila najbolj všeč tista dobra malica(moj naj ljubši predmet). Ko smo šli v telovadnico mi je bilo všeč ko sem bil sodnik. Škoda da je Egonova skupina zmagala. Rezultat je bil 20:14. Peter R.