Mini svetopisemski maraton v naši župniji

V tednu, ko na Viču poteka že 10. nadkrajevni Svetopisemski maraton, se je tudi naša župnija vključila v to veliko dogajanje. V nedeljo, 28. janurja, ki se imenuje tudi »nedelja Svetega pisma«, smo se od 17.30 do 18.30 zbrali v veroučni učilnici. Geslo letošnjega SP maratona so Jezusove znane besede: »ČUJTE IN MOLITE« (Mt 26,41).

Po uvodnih besedah in pozdravu župnika p. Mirana, smo najprej prisluhnili kratki zgodovinski razlagi Apostolskih del, katerih pisec je evangelist Luka. Vsi, ki smo bili prisotni, smo se izmenjavali pri branju posameznih poglavij.

Janez Zlatousti je zapisal, da so Apostolska dela po bogastvu vsebine enakovredna evangelijem. Opisujejo, kako je Cerkev, ki jo je ustanovil Jezus Kristus, rastla; kako se je izgrajevala navznoter in širila navzven; kakšne nevarnosti so ogrožale njen obstoj že od vsega začetka; kako je te nevarnosti premagovala in se vedno bolj utrjevala. So najstarejši prikaz cerkvene zgodovine, največji čudež v Apostolskih delih pa je spreobrnjenje Savla v apostola Pavla.

Veseli, zadovoljni in hvaležni smo bili, da smo lahko odkrivali delček lepote in bogastva, ki ga v sebi nosi Sveto pismo, tudi na tak način: s skupnim in branjem in poslušanjem. Sveto pismo je Pismo, ki nam je dano od Boga, zato je prav, da se z njim hranimo ter ga nosimo v svojem srcu in življenju.

 

Besedilo: s. Sabina Vakselj, uršulinka

Foto: Gašper Remškar