MALA JATA na snemanju

Novice
Povej naprej!

20. maja 2021 se je odprlo Ignacijevo leto, ki na poseben način obeležuje 500 let od spreobrnitve sv. Ignacija, ustanovitelja jezuitov. V sklopu ustvarjalnega dogajanja, ki zaznamuje obletnico praznovanja, je nastala tudi pesem »Vstani«. Le-ta na svoboden način interpretira evangeljske vsebine, Ignacijevo zgodbo in izkušnjo sodobnega človeka.

Pesmi lahko prisluhnete na TEJ povezavi.

Veseli nas, da je pri snemanju pesmi sodeloval tudi otroški pevski zbor »MALA JATA«, pod vodstvom s. Sabine Vakselj. V nadaljevanju preberite nekaj odmevov iz snemanja in kratek opis zbora, ki medse vabi tudi nove člane.

Vtisi pevcev:

Všeč mi je bilo, da smo snemali, pesem je zelo melodična, refren sem se naučila zelo hitro.  Bila je lepa izkušnja, pesem je zelo lepo izpadla. (Zala S.)

Zabavno in v veliko čast nama je bilo sodelovati pri pesmi. Vadila sva skupaj in se pri tem super zabavala. Najprej se nama je pesem zdela težka. Po nekaj vaje, pa nama ni šla več iz ušes in sva jo kar naprej prepevala. Vesela in hvaležna sva, da sva lahko sodelovala. (Maša in Gašper G.)

 

Ime »MALA JATA«, ki ga nosi v župniji otroški pevski zbor, je že kar tradicionalno. Njegovo ime sega nazaj v zgodovino in je tako že kar dobro zakoreninjeno. V Malo jato so vključeni vsi otroci, ki imajo dar in veselje do petja. Vsak se lahko pridruži!

Pevske vaje imamo vsako nedeljo ob 9.00 uri v župnijski učilnici. S petjem sodelujemo pri svetih mašah, z Malo jato pojemo vsakih 14 dni pri družinski sveti maši ob 10.00 uri.

Mala jata je in bo še naprej z veseljem sodelovala v župniji.

K Mali jati so vabljeni vsi, od predšolčkov do osnovnošolcev oz. vseh mladih, ki so pripravljeni sodelovati.

Besedilo povabila: s.Sabina Vakselj

Prejšnji prispevek
Pod zvonovi svetega Roka
Naslednji prispevek
Slovesnost svete birme