Krištofova nedelja 2020

Povej naprej!

»Z veseljem darujem – življenja rešujem«

Tudi v letošnjem »korona-letu« bomo ob obhajanju Krištofove nedelje in blagoslovu vozil, zbirali darove za vozila misijonarjev. Po župnijah bodo duhovniki – seveda v okviru realnih možnosti – blagoslavljali naša vozila (avtomobile, kombije, motorje, kolesa …) in delili Krištofove kartončke in nalepke, verniki pa bomo ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila.
Letošnja akcija »MIVA Slovenija« poteka že 33. zapovrstjo in je, če se lahko tako izrazimo, vstopila v zrela »Kristusova leta«. A z dopolnjenimi 33. leti nič ne izgleda, da bi se njeno poslanstvo bližalo koncu, saj so potrebe naših misijonarjev po prevoznih sredstvih še vedno zelo velike.
Velikokrat pa se njihovo oznanjanje evangelija odraža v čisto konkretni pomoči ljudem, ki še vedno živijo v izjemnem pomanjkanju najosnovnejših življenjskih dobrin. Vozila, kupljena preko darov akcije MIVA, so jim zato pri delu za uboge v neizmerno pomoč. Služijo nakupu in transportu hrane, šolskih potrebščin, gradbenega materiala, prevozu ljudi k obhajanju bogoslužja do oddaljenih cerkva, velikokrat pa tudi nujnih bolnikov, nosečnic in ostarelih v bolnišnico. Brez prevoznih sredstev bi bilo njihovo delo zelo okrnjeno in številni ljudje v odročnih krajih tretjega sveta bi bili prikrajšani tako za pomoč, kot tudi za veselo oznanilo, katero je Jezus zapovedal oznanjati vsem ljudem po svetu.
Slogan »Z veseljem darujem – življenja rešujem!« ima zato v letošnjem »korona-letu«, ko so se življenjske razmere v deželah tretjega sveta zaradi pandemije krepko poslabšale, še posebno težo.

 

V naši župniji bomo Mivi posredovali del nabirke, nabrane med nedeljskimi sv. mašami, avtomobile pa bomo blagoslovili po koncu vsake sv. maše. Vabimo vas, da se radi udeležite blagoslova.

Hvala vam za vsak vaš dar! 

Akcija MIVA se izvaja že od leta 1927, v Sloveniji pa poteka neprekinjeno zadnjih 32 let. Potrebe po vozilih v misijonskih deželah so stalnica in obenem nuja, saj si dandanes brez njih uspešnega opravljanja svojega poslanstva misijonarji sploh ne morejo zamisliti. Akcija MIVA se tako kaže kot izjemno uspešen projekt, saj je krepko pripomogel, da se je po svetu naredilo veliko dobrega. Zato želimo akcijo še naprej krepiti. 

Misijonska vozniška akcija MIVA Slovenija deluje v okviru Misijonskega središča Slovenije in je članica svetovne akcije MIVA. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja. Neizmerna hvaležnost naših misijonarjev, ki z vozili, katerih nakup omogočijo dobrotniki s svojo darežljivostjo, zmorejo bolje in laže vršiti svoje poslanstvo v oddaljenih krajih, v nemogočih razmerah, v pomoči bolnikom, šolarjem, učiteljem, lačnim.

Dodatne informacije o akciji Miva in o Misijonskem središču Slovenije dobite na njihovem sedežu na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–50, e-naslov: missio@rkc.si ali na spletni strani: www.missio.si.


Prejšnji prispevek
Seminar in delavnica na temo krašenja cerkva
Naslednji prispevek
Slovesno praznovanje Ignacijevega v Dravljah