Krištofova nedelja 2018

»Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti«. S tem geslom bomo v nedeljo, 22. julija, obhajali nedeljo svetega Krištofa, zavetnika popotnikov. Po župnijah bodo duhovniki blagoslavljali naša vozila (avtomobile, kombije, motorje, kolesa …) in delili Krištofove kartončke z molitvijo za srečno vožnjo in nalepke, verniki pa bomo ob tej priložnosti darovali za misijonska vozila. Preko misijonske vozniške akcije MIVA Slovenija že 31 let pomagamo slovenskim (in tudi drugim) misijonarjem v deželah tretjega sveta.

Z denarnim darom za misijonska vozila na Krištofovo nedeljo se verniki Bogu zahvaljujemo, da nas je varoval na vseh poteh v preteklem letu. Darujemo cent za vsakih deset srečno prevoženih kilometrov oziroma po svojih zmožnostih. Z darovanjem kličemo Božji blagoslov tudi na morebitno novo kupljeno osebno ali družinsko vozilo, za varstvo pred daljšo potjo, mladi pa se lahko zahvalijo za vozniški izpit in prosijo za Božje varstvo na vseh kilometrih, ki so pred njimi. Kdor ne bo navzoč na Krištofovem blagoslovu vozil, lahko daruje tudi v dneh po Krištofovi nedelji (pri župniku), ali svoj dar nakaže na račun akcije MIVA Slovenija. V ta namen so letos pripravili tudi zgibanko z osnovnimi podatki o akciji in priloženo položnico.

V naši župniji bomo Mivi posredovali del nabirke, nabrane med nedeljskimi sv. mašami, avtomobile pa bomo blagoslovili po koncu vsake sv. maše. Vabimo vas, da se radi udeležite blagoslova.

Hvala vam za vsak vaš dar! 


– Več o MIVA Slovenija.