Jesenski vikend birmancev – 2. skupina

Nekaj vtisov naših birmancev:

Zdi se mi, da je bil vikend zelo poučen, zanimiv in predvsem zabaven. Naučil sem se veliko novega o naši župniji in cerkvi. Zelo mi je bilo zabavno, ko smo igrali igro roverček, saj smo se veliko razgibali. Hrana je odlična, še posebej ko veš, da si nekaj pripomogel k temu. Zanimivo mi je bilo tudi to, da hiša dobiva ogrevanje iz termalnega vrelca, ki smo si ga s prijatelji že ogledali. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se skupaj igrali in se pogovarjali v vseh različnih temah. Zdi se mi, da je bila zelo dobra odločitev, da nismo vzeli telefonov. Na orientacijskem teku sem se naučil bolje razumeti Sveto pismo. Mislim, da bi lahko naslednjič odšli na vikend že malo prej, saj smo prišli že čisto ponoči.Upam, da se bo taka lepa poskusila še kdaj ponovila.  France R.

 

Birmanci smo se zbrali v petek pred staro cerkvijo v Dravljah, kjer so nas čakali pater Primož in animatorji. Z avtobusom smo se odpeljali v Leničev dom na Dolenjskem. Ko smo prispeli, smo najprej šli čez »uvozni carinski postopek«. Po slastnem carskem pražencu smo si ogledali film God’s Not Dead. Film je bil dober, precej dolg, zato smo kmalu po filmu odšli spat. Drugi dan smo zjutraj po jutranji telovadbi pojedli zajtrk in imeli debato o filmu. Nato smo imeli orientacijo, kjer so nam animatorji predstavili različne oblike sodelovanja v župniji. Pregovorno smo v igri roverček tako kot vse ostale birmanske skupine pred nami tudi mi izgubili.Najbolj mi je bilo všeč, ko smo imeli po kosilu prosto in smo se med sabo družili in kartali, imel sem veliko začetniške sreče. Zvečer smo imeli mašo in Primož nam je razložil dele maše.

Nedeljo smo se skupaj s starši udeležili svete maše na prostem in potem odšli proti domu. Vikend je hitro minil. Vesel sem, da so se med nami stkale močnejše prijateljske vezi.  Marko M.

 

V petek popoldne smo se z avtobusom odpravili proti Leničevemu domu v Kostanjevicah na Krki, med potjo pa smo se ves čas pogovarjali. Ko smo se hitro vselili v sobe, tako nas animatorji razdelili v štiri skupine (oranžne, modre, rume in zelene WC račke), v katerih smo začeli vse dolžnosti in aktivnosti. Nato smo si sami skuhali večerjo, potem pa smo cel večer gledali film God’s not dead. Naslednji dan je bil takoj po vstajanju na vrsti jutranje telovadba. Po zajtrku smo se pogovarjali o filmu in potem smo imeli orientacijo, ki ni bila ravno tipična, ker je bilo boljše poznavanje različnih skupnosti v Dravljah, kot pa orientacija, vendar je bilo vseeno zabavno in nasploh smo se čez vikend ves čas smejali.Po kosilu smo uprizorili epsko bitko fantje vs. punce v kraji blazin za sedenje (zmagale smo punce), nato pa smo se do večera igrali skavtsko igro roverček. Kot neka tradicija naj bi bila igra animatorjev proti birmancem in, če bi se slučajno zgodilo, da bi zmagali birmanci, bi za eno uro dobili svoj telefon. No, s tem smo prišli le do rezultata 5:2, potem pa smo raje vsi stopili v igro in igrali skavti proti neskavtom (mislim, da je očitno, kdo je zmagal). Ko se je preveč stemnilo, da bi kaj videli, smo odšli na večerjo in se potem cel večer igrali družabne igre.

V nedeljo je bilo več prostega časa, v katerem smo se punce v igri s kartami poročili s fanti iz vikenda ter se tako smejale, da so na vsi ostali čudno gledali, nato smo se pripravili na mašo. Ko so prišli starši, smo skupaj zunaj zmrzovali (no, večinoma samo starši), potem smo se poslovili in se odpravili domov.  Tajda K.

 

Na birmanski vikend smo se odpravili z busom, kjer smo si pripovedovali različne šale ali družinske prigode npr. kako se napiše priimek Vratuša itd. In ko smo končno prispeli v Leničev dom, smo se morali hitro namestiti, saj so nas animatorji kar “terali”, da nismo “zabušavali”. Ko so nas razdelili v skupino, smo pripravili večerjo – šmorn. Mislim, da bi Katja z njim lahko šla celo na “master chef”-a – pač, res je bil božanski. Ogledali smo si zelo čustven film God’s not dead in šli smo spat ob pol polnoči (upam, da tega ne bere kak starš). Zjutraj smo imeli telovadbo na prostem, kjer smo zmrzovali. Po zajtrku smo imeli orientacijo, ki ni bila ravno orientacija, ampak hoja od ene do druge postaje – ampak OK,Po kosilu so imele zelene Wc račke za pomivat sodo – jej, komaj smo čakali!

V nedeljo nas je za dobro jutro Muki zbudi z navijanjem glasbe, potem pa spet jutranja telovadba in zajtrk. Po pakiranju smo imeli vaje za mašo, kjer smo vsi po malem “fušali”. Smo se za mašo na prostem in se poslovili. Vikend je bil zelo zanimiv in poln novih prijateljev.

-prigoda n0: mrak v soboto: oponašanje in klicanje divjih živali v gozdu

-prigoda n1: pred večerjo v soboto: boj za blazine – fantje VS punce (punce smo seveda zmagale)

-prigoda n2: večerja v soboto. Teodor je oponašal Katarino, da smo vsi zraven umirali od smeha

-prigoda n3: nedelja zjutraj: Muki nas zbudi z navijanjem glasbe

-prigoda n4: jutro nedelja, sobota: zmrzovanje za jutranjo telovadbo

-prigoda n5: nedelj zjutraj: fant x vrže wc rolico v stranišče in se na to pokaka, punce pa naj bi to čistile

-prigoda n6: maša v nedeljo: zmrznjeni starši   Maja Pina D.


Foto: Matej Vukina