Jesenski vikend birmancev – 1. skupina

Tam so nam animatorji pregledali kovčke, če nimamo morda sladkarij, nato pa smo se šli razpakirat v sobe. Fantje smo imeli eno skupno sobo in punce tudi. Razdeljeni smo bili v različne skupine in vsaka skupina je imela za vsak obrok določeno nalogo (pripraviti mizo, kuhati, pomivati …). Spoznali smo se tudi z animatorji. Zvečer smo si ogledali film »Bog ni mrtev«, še pred tem pa smo povečerjali.

Naslednji dan smo vstali, imeli jutranjo telovadbo in obnovili film tako, da smo se ob njem pogovarjali. Po koncu obnove smo se po skupinah igrali igro »orientacija« (morali smo odgovarjati na vprašanja, po polju in gozdu iskati predmete, ki smo jih odkrili s pomočjo citatov iz Svetega pisma). Vmes smo pomalicali in po orientaciji pojedli kosilo.

Popoldan smo se tudi igrali igro roverček, proti večeru pa smo igrali še družabne igre ter imeli mašo. Po večerji smo nadaljevali s pogovori in igrami, nato pa odšli v krog in se v temi pogovorili o tem, kakšen je bil dan, potem pa smo šli spat.

Naslednji dan smo pozajtrkovali, pospravili hišo in se pripravili na mašo. Ko so prišli starši, se je začela maša: zahvalili smo se Bogu za ta lep vikend in kmalu po maši vsi odšli domov.

 

Besedilo: Adrian Božikov

foto: Matej Zupan