Dekanijski križev pot k sv. Marjeti

Tudi letošnjo tiho nedeljo  smo se v lepem številu Draveljčani udeležili dekanijskega križevega pota, ki ga že vrsto let organizira župnija Preska. Križev pot je že vrsto let poteka  na vzpetini pod cerkvijo sv. Marjete v Žlebeh. Vsaka župnija naše, šentviške dekanije je  pripravila eno postajo. Župnija Dravlje je tokrat pripravila šesto postajo.

Misel šeste postaje:

                                                                 Molimo te, Kristus in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil.

Ne vem zakaj je ta človek tako zanimiv. Zakaj se zdi ljudem tako zanimivo gledati nekoga, ki ga peljemo v smrt. Saj so sami tako želeli.

Pred nami je spet prerivanje. Neka žena se mimo mene prerine do moža s križem in se pred njim ustavi. Ponudi mu svoj robec, ki ga sprejme. Pustim jima nekaj trenutkov, toliko da se malo odpočije in obriše svoj potni obraz. Spet primem sulico in ga dregnem, da gremo dalje. Tudi mi smo utrujeni, pa moramo opraviti svoje delo.

Množica me velikokrat premami in slepo jim sledim. Ne znam poslušati svojega srca, ki mi pravi, da moram slediti le Njemu, ki je moj brat, oče in Tisti, zaradi katerega obstajam. Naj mi bosta tvoja dobrota in usmiljenje zgled.

Jezus, daj nam moči. vere in zaupanja vate.

                                                                                               Usmili se nas, o Gospod. Usmili se nas.


Po končanem križevem potu smo si ob pesmih in molitvi še zadržali v poznogotski cerkvi sv. Marjete s prečudovitimi baročnimi oltarji. V lepem sončnem  vremenu je sledilo prijetno druženje ob pecivu in pijaći, za kar so poskrbeli prijazni domačini.

Foto: Tomaž Celarec