Božična sveta maša za gluhe in naglušne

Povej naprej!

Gospod Edi Strouhal, župnik v Tunjicah nad Kamnikom, si zelo prizadeva za pastoralo gluhih in naglušnih. Tako jih je na Božični dan povabil v Dravlje, da so skupaj praznovali.

Ob 15. uri je bila sv. maša v znakovnem jeziku. Sv. mašo je vodil  jezuit p. Janez Sever, ki deluje v Rusiji, v znakovnem jeziku pa somaševal gospod Edi Strouhal.  Po sv. maši so se ob pomoči  članic župnijske Karitas  prijetno družili ob prigrizku, sladkih dobrotah in soku.

Gospod Edi je v dvorani s pomočjo p. Mia Kekiča prisotnim predstavil župnijo Dravlje in novo cerkev, predstavil letošnje praznovanje 30-letnice blagoslovitve nove cerkve, razložil zgodovino »draveljskih jaslic«, jih povabil, da si jaslice ogledajo, vzamejo zgibanke, da bodo jaslice lažje razumeli in jih že sedaj povabil na podobno srečanje na Veliko noč 2016.

Zelo ganljivo je bilo opazovati njihovo druženje s kretnjami  in čutilo se je, kako veseli so, da so se spet dobili v večjem številu.  

V osebnem pogovoru mi je gospod Edi Strouhal povedal, da ima veliko veselje delati z gluhimi, da so to izjemno srčni in hvaležni ljudje, da ima v svoji beležnici čez 300 naslovov gluhih, katerim pošilja vabila, da se udeležujejo maš v znakovnem jeziku širom po Sloveniji, da sam hodi v šolo znakovnega jezika z razlogom, da bi njihov jezik – jezik gluhih še bolje razumel in da je hvaležen, da imajo mašo v znakovnem jeziku lahko tudi v Dravljah, kajti cerkev je kot nalašč za tovrstne maše, saj njegove kretnje vidijo lahko vsi.

Ko ga občudujem v njegovem zavzemanju za pastoralo gluhih, mu tudi čestitam za energijo ki jo izžareva in se zahvaljujem, da ima naša župnija na tak način priložnost narediti nekaj dobrega.

 

Besedilo: Marija Šterbenc

Prejšnji prispevek
Otroška polnočnica – V šoli norosti – božična komedija
Naslednji prispevek
Biblična skupina