Bili smo na predstavitvi projekta Pota Kazahstan 2016

Prvič smo se srečali februarja – 5 mladih, ki smo se odločili julij kot prostovoljci preživeti v Kazahstanu. Pomagali smo na  misijonu v glavnem mestu Astana, kjer deluje slovenski misijonar br. Miha Majetič.

Prvi teden smo preživeli počitniško – z župnijsko mladino smo se odpravili v Sučinsk. Čofotali smo v bližnjem jezeru in se med seboj bolje spoznali.

Sledil je bolj barvit teden, na vrsti je bilo namreč barvanje igral. Brušenje stare barve na vročem poletnem soncu nas je pošteno utrujalo. Še dobro, da so nam okoliški otroci radi priskočili na pomoč, čeprav smo izrecno povedali, da je igrišče zaprto.

Preden smo se zavedali, smo že bili na sredini naše izkušnje. Zadnja dva tedna smo sodelovali na oratorijih; prvega smo imeli pri sestrah matere Tereze, drugega na sedaj že naši domači župniji.

Mesec dni prehitro mine, še preden smo uspeli oblačila zložiti v omare, je prišel čas, da jih s tal vrnemo v potovalke, z dna torb izbrskamo potne liste in se vrnemo domov. Hvaležni smo za našo izkušnjo, ki nas pušča s toliko lepimi spomini in prijateljstvi.

Besedilo: Maja Rajšp

Foto: Maja Rajšp, Tomaž Celarec